ΠΟΛΥΧΡΟΝΗΣ ΙΑΤΡΟΠΟΥΛΟΣ: Γύρισε με το χάλκινο μετάλλιο από την Τουρκία στους βαλκανικούς αγώνες στίβου!

Ολοκληρώθηκαν οι βαλκανικοί αγώνες στίβου της κατηγορίας κάτω των 20 ετών που έγιναν στο Ντενιζλί της Τουρκίας το Σαββατοκύριακο 16-17 / 7 /  2022.

Ο Αθλητής του “Αθηνόδωρου” Πολυχρόνης Ιατρόπουλος φορώντας τα χρώματα της Εθνικής Ελλάδας, παραγματοποίησε εξαιρετική εμφάνιση και κατακτώντας το χάλκινο μετάλλιο. Σε ανακοίνωσή του ο σύλλογος αναφέρει:

“Είμαστε ιδιαίτερα υπερήφανοι γιατί  ο αθλητής του συλλόγου μας   Πολυχρόνης Ιατρόπουλος πραγματοποίησε εξαιρετική εμφάνιση. Μετά τα 5 πρώτα αγωνίσματα του Δεκάθλου της πρώτης ημέρας βρίσκονταν στην 6η θέση με 3296 βαθμούς και μετά το ένατο αγώνισμα στην 5. Έκανε ωστόσο την ανατροπή κερδίζοντας το δέκατο και τελευταίο αγώνισμα με την απαιτούμενη διαφορά και συγχρόνως  κέρδισε την τρίτη θέση στο βάθρο των νικητών.

Οι επιδόσεις του ανά αγώνισμα έχουν ως εξής: 100 μ. 11.55 (β. 742), μήκος 6.39 (β. 673), σφαίρα 10.69 (β. 527), ύψος 1,72 (β. 560), 400 μ. 50.45 (β. 794), 100 μ. εμπόδια 17,13 ν.α.ρ β. 611), δίσκος 26,23 (β. 391), επί κοντώ 4.10 (β. 645), ακόντιο 43,64 (β. 495) και 1500 4:32.33 (β. 723) Σύνολο 6.161.

Αν δίναμε ένα όνομα για να χαρακτηρίσουμε όλη τη φετινή  αθλητική χρονιά που τυπικά έλαβε τέλος  για τον Πολυχρόνη χθες, αυτό θα ήταν «ανατροπή». Μεγάλος στόχος ήταν εξαρχής να πετύχει βαθμολογία στο Δέκαθλο πάνω από 7000 βαθμούς. Γι αυτό το λόγο μετακόμισε στις αθλητικές εγκαταστάσεις του Αγίου Κοσμά στην Αθήνα, προκειμένου να γυμναστεί στις ρίψεις με την κα Βάσω Παναγιωτοπούλου, στα εμπόδια με τον κ. Στράτο Βασιλείου και στο άλμα επι κοντώ με τον κο Φώτη Στεφανή. Δυστυχώς τα σχέδια ανατράπηκαν. Δεν κατάφερε να ολοκληρώσει σωστά καμία προπονητική περίοδο, αφού πολλοί αλλεπάλληλοι τραυματισμοί στέκονταν εμπόδιο. Η σκέψη να παραιτηθεί πέρασε πολλές φορές από το μυαλό και η αίσθηση της αποτυχίας γίνονταν όλο και πιο βαριά αφού στο χαμένο κεφάλαιο (σωματικό και ψυχικό) προστίθονταν  και η χαμένη ακαδημαΪκή χρονιά (1ο έτος οδοντιατρικής).

Όμως επειδή η όμορφιά της προσπάθειας  που κάνει κάποιος είναι από μόνη της ένα θαύμα και επειδή έμαθε να μην τα παρατάει ακόμα κι όταν όλα δείχνουν ότι δεν υπάρχει άλλος δρόμος, έζησε τη χαρά αυτής της νέας, υπέρ του αυτή τη φορά, ανατροπής.

Είναι πλέον  ο πρώτος αθλητής του συλλόγου μας που κερδίζει μετάλλιο σε ατομικό αγώνισμα  βαλκανικών αγώνων.

Συγχαρητήρια σε όλους όσους συνετέλεσαν στην επιτυχία αυτή, ανθρώπους μέσα και έξω από το σύλλογο και ιδιαίτερα στον αδελφό του Σπύρο  που αν και βρίσκεται στο εξωτερικό, (έχει αναλάβει την κύρια προπονητική ευθύνη για τον Πολυχρόνη  τα τελευταία 2 χρόνια), ήταν αυτός που έπρεπε να διαχειριστεί το συρρικνωμένο πραγματικό προπονητικό χρόνο παράλληλα με την αποκατάσταση του  από τους  τραυματισμούς.

  * Εκτός από το βαλκανικό  μετάλλιο, φέτος ιδιαίτερη αίσθηση έκανε και η επίδοσή του στα 400 μ. (49.89), κάτι που  ίσως υποδεικνύει ένα πιθανό νέο χώρο διακρίσεων. Σε κάθε περίπτωση  ευχόμαστε καλό γυρισμό από την Τουρκία, και καλή συνέχεια σε όλα τα πεδία αθλητικά και ακαδημαϊκά.