Πολιτική αντίληψη και τεχνοκρατική επάρκεια για αλλαγή ταχυτήτων στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας

Την πρώτη ενημερωτική συνάντηση, επί θεμάτων που αφορούν στην οργάνωση και λειτουργία της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, πραγματοποίησαν το απόγευμα της Τετάρτης στην Πάτρα οι εκλεγμένοι Περιφερειακοί Σύμβουλοι της παράταξης «Όλα από την Αρχή» του Νεκτάριου Φαρμάκη.

Η συνάντηση, πρώτη ενός κύκλου αντίστοιχων ενημερωτικών συναντήσεων που θα συνεχιστούν το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα, αποσκοπούσε στην καλύτερη δυνατή προετοιμασία των Περιφερειακών Συμβούλων και την ενημέρωσή τους για το θεσμικό και νομικό πλαίσιο λειτουργίας της Περιφέρειας.

Κατά την διάρκειά της, ο νεοεκλεγείς Περιφερειάρχης, κ. Φαρμάκης, υπογράμμισε τη μεγάλη σημασία που έχει η λειτουργία της Περιφέρειας ως το μεγαλύτερο πολιτικό όργανο της περιοχής σε συνδυασμό με την τεχνοκρατική επάρκεια των αιρετών, προκειμένου να επιτευχθούν τα καλύτερα δυνατά αποτελέσματα στο συντομότερο δυνατό χρόνο, κάτι που άλλωστε αποτελεί το ζητούμενο της τοπικής κοινωνίας.

Επίσης, υπογράμμισε ότι η παράταξη «Όλα από την Αρχή» ξεκίνησε και συνεχίζει ως μία καλή και δεμένη ομάδα στην οποία πιστεύει απόλυτα, ενώ παράλληλα εξέφρασε για ακόμα μία φορά την πρόθεσή του να αξιοποιηθεί το σύνολο του δυναμικού της παράταξης, δεδομένου ότι η προσπάθεια ανάπτυξης της Δυτικής Ελλάδας απαιτεί έναν πολυεπίπεδο αγώνα στον οποίο είναι αναγκαίες πολλές γνώσεις και πολλές δεξιότητες.

ΝΟΜΙΚΗ: ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟ ΘΕΑΘΗΝΑΙ

Εξάλλου, κατά τη διάρκεια του Περιφερειακού Συμβουλίου που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη, ο Νεκτάριος Φαρμάκης τοποθετήθηκε τόσο για την υπόθεση του κτιρίου της Νομικής που προωθεί προς ένταξη η απερχόμενη περιφερειακή Αρχή, όσο και για την Πατρών – Πύργου.

Σε σχέση με τη σχεδιαζόμενη κτιριακή υποδομή, ο κ. Φαρμάκης επεσήμανε την παραδοξότητα να προχωρά το ΠΣ σε μια απόφαση χωρίς κανένα επι της ουσίας αποτέλεσμα, δεδομένης δυστυχώς της απόφασης της κυβέρνησης να μην προχωρήσει σε ίδρυση 4ης Νομικής Σχολής στην Ελλάδα.

 

ΠΑΤΡΩΝ – ΠΥΡΓΟΥ: ΑΝΑΜΕΝΟΥΜΕ ΣΑΦΕΙΣ ΚΑΙ ΡΕΑΛΙΣΤΙΚΕΣ ΕΞΑΓΓΕΛΙΕΣ

Σε ό,τι αφορά την Πατρών – Πύργου, επεσήμανε πως είναι ένα από τα πιο σημαντικά έργα υποδομής της Περιφέρειας και σίγουρα το πιο σημαντικό για ην Ηλεία. Ωστόσο, επεσήμανε πως όσοι συνέργησαν ή συναίνεσαν στην κατάτμησή του δεν πρέπει να καμώνονται τώρα τους ανησυχούντες, εκφράζοντας εκ νέου τη βούλησή του, ως επόμενος Περιφερειάρχης, να διεκδικήσει δεσμεύσεις με περιεχόμενο, δηλαδή συγκεκριμένο οδικό χάρτη ενεργειών και χρονοδιαγραμμάτων που θα εγγυώνται πως το έργο θα γίνει. «Αναμένουμε σαφείς και ρεαλιστικές εξαγγελίες από τον αρμόδιο υπουργό, υπενθυμίζοντας πως τα χρονικά περιθώρια στενεύουν. Δεν είμαστε εδώ με κρυφές ατζέντες, ούτε για να βάλουμε πλάτη για κανέναν. Είμαστε εδώ με τον θεσμικό μας ρόλο που δεν είναι άλλος από την υπεράσπιση των συμφερόντων των πολιτών της Δυτικής Ελλάδας και μόνο αυτών» τόνισε ο κ. Φαρμάκης, σημειώνοντας πως θα σταθεί στο πλευρό του απερχόμενου Περιφερειάρχη εάν πετύχει συνάντηση με τον Υπουργό Υποδομών, κάτι που άλλωστε θα επιδιώξει και ο ίδιος αμέσως μετά την ανάληψη των καθηκόντων του.