“Ποιοτική Αιγιάλεια”: Οι προτάσεις της παράταξης για το θέμα των σεισμοπλήκτων κατοίκων του Τριαντείου κληροδοτήματος

Η “Ποιοτική Αιγιάλεια” και η επικεφαλής της Βασιλική Ψυχράμη δημοσιεύουν τις προτάσεις τους σχετικά με τους χειρισμούς για το θέμα των σεισμοπλήκτων κατοίκων του Τριαντείου κληροδοτήματος. 

Αγαπητές και αγαπητοί συμπολίτες,

είναι γνωστό σε όλους μας το πρόβλημα που έχει ανακύψει, κατόπιν της εξώδικης πρόσκλησης του δημάρχου προς τους κατοίκους του Τριαντείου κληροδοτήματος με θέμα την άμεση αποχώρησή τους από τους προκατασκευασμένους οικίσκους, τους οποίους έχει παραχωρήσει προς χρήση το ΥΠΕΧΩΔΕ από τον φονικό σεισμό του 1995.

Για το θέμα αυτό αξίζει να σημειώσουμε τα εξής:

1ον) Οι τότε σεισμόπληκτοι έχουν συνάψει ατομικές συμβάσεις με την ΔΕΗ.

2ον) Ο χώρος του Τριαντείου δεν ανήκει στον Δήμο Αιγιαλείας. Ανήκει στο Τριάντειο κληροδότημα.

3ον) Είναι γεγονός ότι όλα αυτά τα χρόνια, λέγεται από τους κατοίκους, ότι γινόταν παρανόμως ενοικίαση κάποιων οικίσκων σε τρίτους.

4ον) Είναι γεγονός επίσης ότι αυτό είχε σαν αποτέλεσμα την πρόσκληση έντονης όχλησης στους περιοίκους και την υποβάθμιση της περιοχής, λόγω της παραβατικής συμπεριφοράς κάποιων “ενοίκων” και της ελλιπούς αστυνόμευσης.

5ον) Είναι όμως και υποχρέωση της πολιτείας να στεγάσει τους δικαιούχους στέγης, με την διαδικασία  που ο νόμος προβλέπει και η οποία, λόγω των μνημονίων, « είχε μέχρι σήμερα παγώσει».

6ον) Ο Δήμος Αιγιαλείας οφείλει βεβαίως να παραδώσει την πλατεία αυτή και πάλι στους κατοίκους, με μία βασική όμως προϋπόθεση: να φροντίσει για την μεταστέγαση των οικογενειών ,που δεν έχουν αποκτήσει ακόμα μόνιμη κατοικία, σε άλλο χώρο της ιδιοκτησίας του Δήμου.

Είναι πολλά άλλωστε τα αναξιοποίητα ακίνητα του Δήμου Αιγιαλείας.

Η αποπομπή των συμπολιτών μας που, το τονίζουμε, ήταν δικαιούχοι των οικίσκων, λόγω του σεισμού, χωρίς καμία πρόνοια για την στέγασή τους, μόνο απάνθρωπη μπορεί να χαρακτηρισθεί και δεν συνάδει με το κράτος δικαίου.

Αξίζει να σημειώσουμε και κάτι ακόμα: οι άνθρωποι αυτοί είναι πλέον μεγάλης ηλικίας και δεν είναι σε θέση να εργαστούν για να ζήσουν.

Ας βρούμε λοιπόν την σωστή λύση  με την συνδρομή της πολιτείας ώστε να αποκατασταθεί η ομαλότητα  στην ζωή και των ευπαθών οικογενειών αλλά και των περιοίκων.

 

Δημοτική παράταξη ΠΟΙΟΤΙΚΗ ΑΙΓΙΑΛΕΙΑ- ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΨΥΧΡΆΜΗ