Πλαίσιο στοχευμένων δράσεων για την παραμονή της Σχολής Φυσικοθεραπείας στο Αίγιο

 Συνάντηση αρχηγών δημοτικών παρατάξεων στο γραφείο του Δημάρχου Αιγιαλείας

 

Σύσκεψη με προσκεκλημένους τους αρχηγούς των δημοτικών παρατάξεων αλλά και εκπροσώπους των επιστημονικών και κοινωνικών φορέων του Δήμου, συγκλήθηκε το απόγευμα της Τετάρτης στο γραφείο του Δημάρχου Αιγιαλείας κ. Δημήτρη Καλογερόπουλου, στο πλαίσιο της συνεχούς συνεργασίας και ενημέρωσης της κοινωνίας, όπως αυτή εκφράζεται στο Δημοτικό Συμβούλιο.

Στη σύσκεψη με επικεφαλής τον δήμαρχο Αιγιαλείας, συμμετείχαν εκ μέρους των δημοτικών παρατάξεων οι κ.κ. Χρήστος Γούτος, Μαρία Ιατροπούλου (εκπροσωπώντας τον κ. Τάκη Παπακωνσταντινόπουλο), Γρηγόρης Τριανταφυλλόπουλος, Αγγελική Κουρή, καθώς και ο πρόεδρος του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Αιγίου κ. Παναγιώτης Γεωργόπουλος και ο πρόεδρος του Εμπορικού και Εισαγωγικού/Επιχειρηματικού Συλλόγου Αιγιαλείας κ. Λάμπης Παπαδόπουλος.

Πρώτο θέμα συζήτησης αποτέλεσε η μαζική κινητοποίηση που προετοιμάζεται από την Τριμελή Συντονιστική Επιτροπή που ορίστηκε από τους πάνω από 20 φορείς του Δήμου,  στο πλαίσιο του αγώνα για την παραμονή της Σχολής Φυσικοθεραπείας του Πανεπιστημίου Πατρών στο Αίγιο. Εκ μέρους του αρμοδίου αντιδημάρχου κ. Γρηγόρη Τριανταφυλλόπουλου τονίστηκε πως καίτοι έχει ήδη ανακοινωθεί εκ μέρους του Υπουργείου Παιδείας το Αίγιο ως έδρα της Σχολής για το ακαδημαϊκό έτος 2022-2023, συνεχίζει να μεθοδεύεται η υπογραφή Προεδρικού Διατάγματος για έγκριση της απόφασης της Πρυτανείας του Πανεπιστημίου Πατρών για μεταφορά της Σχολής στην Πάτρα.

Έτσι, μετά από διαλογική συζήτηση, εγκρίθηκαν ομόφωνα οι εξής προτάσεις που κατατέθηκαν εκ μέρους της δημοτικής αρχής και που αφορούν στοχευμένες δράσεις ευρείας ενημέρωσης για την άδικη αντιμετώπιση που υφίσταται η Αιγιάλεια στο θέμα αυτό:

1. Διοργάνωση συνέντευξης Τύπου στη Αθήνα με προσκεκλημένους τους διαπιστευμένους συντάκτες που καλύπτουν θέματα του Υπουργείου Παιδείας από κεντρικά ΜΜΕ.

2.Παραγωγή βίντεο με τα πλεονεκτήματα της Φυσικοθεραπείας Αιγίου που θα προωθηθεί σε ΜΜΕ και κοινωνικά δίκτυα.

3.Καμπάνια με καταχωρήσεις σε περιφερειακό και αθηναϊκό Τύπο και περιφερειακά κανάλια.

4. Παραγωγή και εκτύπωση φυλλαδίων που θα μοιραστούν σε κινητοποίηση στην Εθνική Οδό με «κομβόι» από εκπροσώπους του δήμου και φορέων.

5.Διοργάνωση μουσικής εκδήλωσης (είτε στα Ψηλαλώνια είτε στην παραλία Αιγίου) με σκοπό να είναι παρούσα όλη η πόλη και να μετατραπεί έτσι σε μια ειρηνική συγκέντρωση διαμαρτυρίας.

Σημειώνεται ότι κατατέθηκε εκ μέρους του κ. Γούτου η πρόταση για επιδίωξη ραντεβού με την Υπουργό Παιδείας κα Κεραμέως ή με συνεργάτες του Πρωθυπουργού κ. Μητσοτάκη, με τον δήμαρχο να επαναλαμβάνει πως η πόλη είναι τραγικά μόνη της στον αγώνα αυτό, αναφορικά με τους τοπικούς κυβερνητικούς παράγοντες.  Πάντως, η εξειδίκευση των δράσεων όσον αφορά στην υλοποίησή τους και τον χρονικό τους προσδιορισμό, θα αποφασιστεί σε σύσκεψη της τριμελούς Συντονιστικής Επιτροπής που αποτελείται από τους κ.κ. Γρ. Τριανταφυλλόπουλο, Π. Γεωργόπουλο και Χ.Παπαδόπουλο και που θα πραγματοποιηθεί το απόγευμα της Παρασκευής.

Κατά τα άλλα, έγινε ενημέρωση εκ μέρους του Δημάρχου για την πορεία του έργου των εσωτερικών δικτύων του αποχετευτικού συστήματος, με τον κ. Καλογερόπουλο να σημειώνει ότι έξι μήνες μετά την εγκατάσταση του εργολάβου έχει ολοκληρωθεί το 25% των εργασιών, με το χρονοδιάγραμμα ολοκλήρωσης να προβλέπεται στους 20 μήνες από την υπογραφή της σύμβασης το περασμένο φθινόπωρο. Έγινε επίσης αναφορά στο ότι αναμένεται η απόφαση της επιτροπής του άρθρου 152 της Αποκεντρωμένης Διοίκησης ΔΕΠΙΝ όπου έχει προσφύγει η δημοτική αρχή αναφορικά με το έργο της ανακατασκευής της πλατείας Αγίας Λαύρας και για το ότι η υποκατάσταση αναδόχου που «μπλοκάρισαν» οι πέντε δημοτικοί σύμβουλοι της αντιπολίτευσης ήταν αντικειμενικά η πιο σύντομη και συμφέρουσα λύση για ένα έργο που κινδυνεύει πλέον να μείνει έτσι για τουλάχιστον πέντε χρόνια και όταν κατασκευαστεί, θα έχει τουλάχιστον διπλάσιο κόστος από αυτό που προβλεπόταν από την μελέτη του 2016. Ειδική μνεία έγινε στη διαχείριση των απορριμμάτων που εκ μέρους της δημοτικής αρχής δεν δημιουργεί χρέη, γίνεται με ιδιαίτερα «σφιχτό» τρόπο και οι πρωτοβουλίες που έχουν ληφθεί για μείωση του όγκου των απορριμμάτων και του κόστους διαχείρισης βρίσκονται σε πολύ καλό δρόμο. Συζήτηση έγινε, τέλος, τόσο για την ανησυχητική αύξηση του ποσοστού πολιτών που ζουν κάτω από το όριο της φτώχειας και που απευθύνονται στις δομές της Πρόνοιας για να επιβιώσουν, όπως και για το σπουδαίο έργο της ενεργειακής αναβάθμισης του κτιρίου στα Ξηρολίθια Αιγίου, που στεγάζει τα ΕΠΑΛ και το ΙΕΚ Αιγίου.