Πλάκα κάνεις;

Μπήκε το 2021 που όλοι το περιµέναµε πώς και πώς, µπας και γλυτώσουµε απ΄ το 20 – που νοµίζω και δίσεκτο ήταν – και ο πρώτος του µήνας εικοσιφέρνει ξεκάθαρα! 

Ώπα, ρε φίλε, έτσι είπαµε; Τότε τι τα σπάσαµε τόσα ρόδια παγκοσµίως και τόσες σαµπάνιες τι τις ανοίξαµε; Για να µας φέρεις µια απ΄ τα ίδια και χειρότερα;

Μπήκε ο άλλος µε το ρακούν στην κεφαλή στο Καπιτώλιο, µη φύγει ο Τραµπ και χάσουµε τον οµορφάντρα! Και στις 21 του Γενάρη ορκίζεται ο νέος πλανητάρχης… Απ΄ το ΄να νιάτο στ΄ άλλο πάµε … για καλό δε το λες! ∆εν αφήνανε την Μελάνια στο πόστο καλύτερα; Θα ΄κανε βλακείες κι αυτή βεβαίως, αλλά  θα τις έπραττε µε στύλ !

Στα εν Ελλάδι, ο γνωστός ψιλοχαµός… αυτό δεν µας εκπλήσσει! Συνηθισµένοι γάρ εις το αλαλούµ! Αντάρτικο από ιερείς τα Θεοφάνεια, σχολεία δηµοτικά ανοιχτά και µαθητές µε κουβέρτες µάλλινες, συνθετικές… για το ηλεκτρικές δεν άκουσα κάτι ακόµα! 

Κυνήγι, ψάρεµα και σκι (για ξε-σκί ούτε λόγος …) στα απαγορευµένα και τα νεύρα των ανδρών στα κάγκελα! Άλλοι πλακώνονται στο ξύλο στο µετρό, άλλοι στο σπίτι κι άλλοι στις ουρές του σούπερ µάρκετ! Βράζει ο κόσµος από τεστοστερόνη ! 

Απ΄ τα νεύρα κρατιόµαστε ζεστοί! Μηδέαπό καλοριφέρ, µηδέ από σόµπες και αιρκοντίσιον! Η µάνα, που δεν έχει παιδί δηµοτικού, αλλά έφηβο (και το ΄χει απ΄ τον Σεπτέµβρη διαδικτυακή εκπαίδευση κατ΄ οίκον)… ο άνδρας, που επιστρέφει απ’ τη δουλειά γνωρίζοντας πως γυναίκα και παιδιά τον περιµένουν σπίτι …και το δέχεται στωικά (όσο κι όπως µπορεί)…πράγµα δύσκολο έως ακατόρθωτο, αν είσαι σώγαµπρος και προστίθεται και η πεθερά στ’ άτοµα που σ΄ αναµένουν !

Στο εκρηκτικό κοκτέιλ  αυτό έχουµε ανόδους και καθόδους της θερµοκρασίας…από τους 22 στους µείον 15 βαθµούς, σεισµούς, καταιγίδες και πληµµύρες κι ένας Θεός ξέρει ακόµα τι  άλλο !

Κάτι δεν έχουµε καταλάβει καλά Άρχοντα του  Σύµπαντος! ∆εν είµαστε ταινία µπλοκµπάστερ!  Άνθρωποι είµαστε και µάλιστα σαστισµένοι! Εµάς τους Έλληνες δε, όλα µας έχουν βρει εδώ και µια δεκαετία … Πώς µας κόβεις; Αν το πας έτσι, µε τόσο σασπένς, δεν θα τον βγάλουµε τον γύρο !

Ήρθαν κι άδειασαν τα ράφια στις κάβες και στα σούπερ µάρκετ από ποτά! Μουσικές εκποµπές στη διαπασών και ανοίγουν βότκες και ουίσκια πρώτο τραπέζι καναπέ πίστα και στην υγειά µας ρε παιδιά! Να µερακλώνεις µε την πυζάµα και την παντόφλα αρκουδάκι! Τα ύστερα του κόσµου!

Και καταθληπτικός και βεζούβιος! Άτιµε κορωνοϊέ µας έχεις ξενερώσει! Μοιάζουµε µ΄ Άγγλους τουρίστες στον Λαγανά και τον Κάβο! Αν συνδυάσουµε και την κάλτσα µε την σαγιονάρα θα ΄χουµε το απόλυτο !

Παιδιά κρατάτε γερά γιατί δρόµο έχουµε µπροστά µας  και το 21  µακρύ το κόβω! ∆εν ήταν σεξουαλικό υπονοούµενο αυτό … Αν ήταν θα προσέθετα «να χετε το νού σας!»

Την κατάσταση την περιέγραψα και την καρδιά περιβόλι σας την έκανα ! 

Πώς θα περάσει η µαυρίλα αυτή, η κατηφόρα;

Μ΄ ένα χαµόγελο κι ένα φρένο! Χαµόγελο; στο να βρίσκεις τρόπο να ΄σαι αισιόδοξος ! 

Φρένο; στην µετάδοση του ιού , στα νεύρα και τον αρνητισµό ! 

Άντε κι ο Θεός βοηθός !

ΑΓΓΕΛΑ ΠΑΠΑΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟΥ

Χρονογράφημα στην έντυπη έκδοση “ΤΥΠΟΣ ΤΗΣ ΑΙΓΙΑΛΕΙΑΣ”