Περιοδεία Καλογερόπουλου σε σχολικές μονάδες – Γεμάτη ευχές η πρώτη μέρα του νέου σχολικού έτους –

Έφτασε η ώρα για το πρώτο κουδούνι στα σχολεία όλης της χώρας και εκατοντάδες μαθητές σε όλη την Αιγιάλεια, μετά τις καλοκαιρινές τους διακοπές, πέρασαν τις πύλες των σχολείων τους ώστε να ξεκινήσουν το φετινό τους -ενδιαφέρον και δημιουργικό- ταξίδι στη γνώση και στην καλλιέργεια. 

Το πρωί της Δευτέρας τα σχολεία τέλεσαν τον καθιερωμένο Αγιασμό για τη νέα σχολική χρονιά, παρόντων των εκπαιδευτικών και αρκετών γονέων και κηδεμόνων. Ο Δήμαρχος Αιγιαλείας κ. Δημήτρης Καλογερόπουλος παρακολούθησε διαδοχικά τις τελετές Αγιασμού στο Δημοτικό Σχολείο Ροδοδάφνης, στο 4ο Δημοτικό Σχολείο Αιγίου, στο 2ο Γυμνάσιο Αιγίου, στο 1ο ΓΕΛ Αιγίου που συστεγάζεται με το ΕΝΕΕΓΥΛ, στο 1ο ΕΠΑΛ που από φέτος συστεγάζεται με το νεοσύστατο Π.ΕΠΑΛ και στο 10ο Δημοτικό Σχολείο Αιγίου, όπου έλαβε χώρα και μια συγκινητική τελετή υποδοχής μιας μαθήτριας από την δοκιμαζόμενη Ουκρανία.

Στις σύντομες ομιλίες του, ο Δήμαρχος ευχήθηκε υγεία και καλή δύναμη στους μαθητές και το προσωπικό των σχολείων, οι οποίοι επιστρέφουν στην κανονικότητα της εκπαιδευτικής διαδικασίας μετά από τις δυσκολίες της πανδημίας του κορωνοϊού, που όλοι εύχονται να ανήκουν οριστικά στο παρελθόν. Ειδικές αναφορές έγιναν τόσο στα «πρωτάκια» όσο και στα παιδιά που φοιτούν πλέον στη Γ’ Λυκείου και βρίσκονται μπροστά στην πρώτη τους μεγάλη μάχη για την εισαγωγή στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση.

Εκπρόσωποι της δημοτικής αρχής και της τοπικής αυτοδιοίκησης παρακολούθησαν, εξάλλου, τις τελετές αγιασμού σε όλη την έκταση του Δήμου, εκφράζοντας θερμές ευχές για καλή και αποδοτική σχολική χρονιά.

Αξίζει να σημειωθεί ότι όλες οι σχολικές μονάδες της Αιγιαλείας υποδέχθηκαν πανέτοιμες και ασφαλείς τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς, χάρη στη σωστή προετοιμασία εκ μέρους των αρμοδίων Σχολικών Επιτροπών Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου, που βρίσκονται πάντα σε ετοιμότητα ώστε να αντιμετωπίζονται άμεσα και αποτελεσματικά όλες οι μικρές και μεγάλες ανάγκες που προκύπτουν.