ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ: Δράσεις αυτοοργάνωσης σε Αιγείρα και Ακράτα με κεντρικό ομιλητή τον Παύλο Γερουλάνο

Με μεγάλη συμμετοχή στελεχών και φίλων του ΠΑΣΟΚ και ουσιώδη πολιτικό διάλογο πραγματοποιήθηκαν οι δράσεις αυτοοργάνωσης του Κινήματος στην Αιγείρα και την Ακράτα που διοργανώθηκαν από τη Συντονιστική Επιτροπή Αιγιαλείας ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής. Κεντρικός ομιλητής ήταν ο π. Υπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού, Παύλος Γερουλάνος. Στις δράσεις αυτές συζητήθηκαν τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η Ανατολική Αιγιάλεια και καταρτίστηκε πρόγραμμα στοχευμένων τοπικών δράσεων του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής που θα ανταποκρίνεται στις ιδιαίτερες συνθήκες της περιοχής.

Οι πολίτες της Αιγείρας και της Ακράτας εξέφρασαν την αγωνία τους για την ανεργία, την ακρίβεια, τη δεινή θέση στην οποία έχουν περιέλθει οι αγρότες εξαιτίας της απαξίωσης των αγροτικών προϊόντων λόγω της απουσίας κυβερνητικού ενδιαφέροντος καθώς και για την αδιαφορία της Κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας για την εφαρμογή τουριστικής πολιτικής που θα δώσει ανάσα στην περιοχή. Ταυτόχρονα καταδίκασαν την επιστροφή σε σκοτεινά χρόνια του παρελθόντος με την υπονόμευση του Συντάγματος και των δημοκρατικών ελευθεριών από την Κυβέρνηση Μητσοτάκη που εκφράζεται μέσα από την παρακολούθηση των επικοινωνιών του Προέδρου του ΠΑΣΟΚ, Νίκου Ανδρουλάκη και την προσπάθεια παγίδευσης του κινητού του τηλεφώνου.

Ο Παύλος Γερουλάνος ανέπτυξε το πρόγραμμα στοχευμένων δράσεων του ΠΑΣΟΚ για την προστασία των αγροτών, την αντιμετώπιση της ακρίβειας, την ενεργειακή αυτάρκεια, το νέο μοντέλο τουριστικής πολιτικής και την επιστροφή της ανάπτυξης στην περιοχή. Παράλληλα παρουσίασε το πολιτικό όραμα του ΠΑΣΟΚ για την κοινωνική, πολιτιστική και οικονομική ανάπτυξη της χώρας με δημοκρατικό – σοσιαλιστικό πρόσημο.

Ανάλογες δράσεις θα πραγματοποιηθούν από τη Συντονιστική Επιτροπή Αιγιαλείας ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής εντός Σεπτεμβρίου και Οκτωβρίου στους πρώην Καποδιστριακούς Δήμους του Διακοπτού και Αιγίου αντίστοιχα.