ΠΑΕΚ προς Τράπεζα Πειραιώς: “‘Οχι” στη συρρίκνωση των καταστημάτων, μεταξύ αυτών και της Ακράτας

Με αφορμή την ανακοίνωση της Τράπεζας Πειραιώς για το επικείμενη συρρίκνωση καταστημάτων της μεταξύ αυτών και το κλείσιμο του καταστήματος της Ακράτας, η ΠΑΕΚ και ο επικεφαλής της Αρίστος Τηλιγάδης απέστειλανεπιστολή διαμαρτυρίας στην Διοίκηση της Τράπεζας Πειραιώς στην Αθήνα με σκοπό την αναθεώρηση της απόφασής τους, με γνώμονα την ενίσχυση και όχι την υποβάθμιση της Τοπικής οικονομίας. Στην επιστολή διαμαρτυρίας αναφέρονται τα εξής:

-“Αιφνιδιαστικά σε συνθήκες πανδημίας και παρατεταμένης οικονομικής κρίσης, η Διοίκηση της Τράπεζας Πειραιώς, πρόκειται για επιχειρησιακούς λόγους να κλείσει καταστήματα ανά την χώρα, μεταξύ αυτών και το Κατάστημα Ακράτας στον Δήμο Αιγιαλείας.

Αριστείδης Τηλιγάδης Επικεφαλής ΠΑΕΚ – Ά Αντιπρόεδρος Επιμελητηρίου Αχαϊας

Καλούμε την Διοίκηση της Τράπεζας Πειραιώς να αναθεωρήσει τις αποφάσεις της, αν όχι για όλα, έστω για ορισμένα καταστήματα τα οποία πληρούν τις προϋποθέσεις λειτουργίας τους και εξυπηρετούν μεγάλες γεωγραφικές περιοχές όπως και το συγκεκριμένο της Ακράτας Δήμου Αιγιαλείας.

Το συγκεκριμένο κατάστημα εξυπηρετεί πελατολόγιο από περιοχές της Περιφερειακής Ενότητας Κορινθίας και μεγάλου μέρους της Ανατολικής Αιγιάλειας, καθώς η τράπεζα της Ακράτας γίνεται εμφανές ότι καλύπτει μία μεγάλη γεωγραφική τοποθεσία της Πελοποννήσου.
Εξυπηρετεί μεγάλο όγκο πελατών ειδικά τους θερινούς μήνες που η περιοχή της Ακράτας διπλασιάζεται σε πληθυσμό, κατακλύζεται από επισκέπτες και παραθεριστές που διαμένουν στις ενοικιαζόμενες ή ιδιόκτητες κατοικίες τους.

Αρκετοί είναι οι πελάτες της τράπεζας, όπως συμβαίνει και σε άλλες τράπεζες κυρίως ηλικιωμένοι οι οποίοι αδυνατούν να εξυπηρετηθούν ηλεκτρονικά ή μέσω διαδικτύου.
Σημαντική παράμετρος στην επιτακτική ανάγκη να μην κλείσει το κατάστημα της Ακράτας, θεωρείται η αγροτική οικονομία της Αιγιάλειας η οποία μέχρι και την συγχώνευση των Τραπεζικών Ομίλων εξυπηρετείτο από την Αγροτική Τράπεζα Ελλάδος η οποία απορροφήθηκε από την Τράπεζα Πειραιώς και εξυπηρετεί εκατοντάδες οικογένειες αγροτών που αδυνατούν να μετακινηθούν εκτός περιοχής Ακράτας, αφού έτσι θα χάσουν μία ολόκληρη ημέρα από την εργασία τους.

Για τους παραπάνω λόγους παρακαλούμε την Διοίκηση της Τράπεζας Πειραιώς να επανεξετάσει το κλείσιμο του τραπεζικού καταστήματος της Ακράτας Δήμου Αιγιαλείας με γνώμονα την απρόσκοπτη εξυπηρέτηση επιχειρήσεων, κατοίκων, επισκεπτών και ενίσχυση της Τοπικής οικονομίας της περιοχής”.

Με Εκτίμηση 
Αριστείδης Τηλιγάδης Επικεφαλής ΠΑΕΚ
Ά Αντιπρόεδρος Επιμελητηρίου Αχαϊας