Πάτρα: Eξωθούσαν στην επαιτεία ανήλικα παιδιά και βρέφη – Συνελήφθησαν τέσσερις αλλοδαπές γυναίκες

Συνελήφθησαν, χθες (22-12-2021) το πρωί, στην Πάτρα, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών, τέσσερις αλλοδαπές γυναίκες, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα, για εμπορία ανθρώπων.

Για την υπόθεση αυτή, πραγματοποιήθηκε χθες το πρωί, στην Πάτρα, από τους αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών, συντονισμένη αστυνομική επιχείρηση, κατά την οποία συνελήφθησαν επ΄ αυτοφώρω οι δράστιδες να εξωθούν σε επαιτεία, έξω από Ιερό Ναό, πολυκαταστήματα και τράπεζα,  επτά ανήλικα παιδιά, ηλικίας από εννέα μηνών έως επτά ετών.

Από τις έρευνες που πραγματοποίησαν  οι αστυνομικοί της  Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών προέκυψε ότι οι συλληφθείσες εξωθούσαν στην επαιτεία τους ανήλικους, φορώντας τους παλιά και ακάθαρτα ενδύματα, ώστε να προκαλούν τον οίκτο των διερχόμενων πολιτών, με αποτέλεσμα να αποσπούν χρηματικά ποσά, με τα οποία βιοπορίζονταν κατ΄ αποκλειστικότητα.

Σε έρευνες που ακολούθησαν σε χώρους που διέμεναν οι συλληφθείσες  βρέθηκαν και κατασχέθηκαν (4.110) ευρώ και δυο καταθετήρια εμβασμάτων, αξίας (930) ευρώ.

Τα ανήλικα παιδιά μεταφέρθηκαν με την υποστήριξη του οργανισμού Χαμόγελου του Παιδιού σε νοσηλευτικά ιδρύματα της Πάτρας.

Οι συλληφθείσες οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Πατρών.