Πάτρα: Συνελήφθησαν δύο αλλαδαποί για κλοπές σε διαμερίσματα

Οι δράστες διαρρήγνυαν διαμερίσματα, με κλειδιά τύπου πασπαρτού και τοποθετώντας υγρή κόλλα ανάμεσα σε πόρτες και κασώματα

Συνελήφθησαν, προχθές το απόγευμα, στην Πάτρα, από αστυνομικούς της ομάδας ΔΙΑΣ του Τμήματος Άμεσης Δράσης Πατρών και της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών, δυο αλλοδαποί άνδρες, ηλικίας 32 και 33 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για διάπραξη κλοπών.

Ειδικότερα, προχθές το απόγευμα, οι δυο δράστες ενεργώντας από κοινού  διέρρηξαν πόρτα εισόδου πολυκατοικίας και αποπειράθηκαν να διαρρήξουν διαμέρισμα δευτέρου ορόφου, χωρίς να ολοκληρώσουν την πράξη τους, καθώς έγιναν αντιληπτοί και συνελήφθησαν από τους αστυνομικούς που μετέβησαν άμεσα στον τόπο του περιστατικού.

Σε σωματικό έλεγχο που ενήργησαν οι αστυνομικοί στους δράστες βρήκαν και κατέσχεσαν δυο κινητά τηλέφωνα, κλειδιά τύπου πασπαρτού, ελάσματα αλουμινίου, ένα ρολόι, μια αλυσίδα λαιμού, ένα ζευγάρι γυαλιά, ένα σωληνάριο βενζινόκολλας και έγγραφα.

Από την έρευνα που ενήργησαν οι αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών, προέκυψε ότι οι δυο δράστες από την 20-10-2019 μέχρι την 24-10-2019 διέπραξαν ακόμη μια κλοπή και δύο απόπειρες κλοπής στην Πάτρα , ως εξής:

• δυο απόπειρες κλοπής σε διαμέρισμα και
• μια κλοπή σε διαμέρισμα, κατά την οποία αφαίρεσαν ένα κουμπαρά που περιείχε το χρηματικό ποσό των 2000 ευρώ, κοσμήματα, είδη υπόδησης και δυο μαχαίρια.

Ως προς την μεθοδολογία των δραστών, επισημαίνεται ότι «σημάδευαν» τα διαμερίσματα, τα οποία επρόκειτο να διαρρήξουν, τοποθετώντας υγρή κόλλα ανάμεσα στην πόρτα και στο κάσωμά, προκειμένου να διαπιστώνουν την ύπαρξη ενοίκων ή όχι στο διαμέρισμα, όταν θα μετέβαιναν για την διάπραξη κλοπής.
Στη συνέχεια με κλειδιά τύπου πασπαρτού και με την χρήση των ελασμάτων αλουμινίου παραβίαζαν τις κλειδαριές από τις πόρτες και εισέρχονταν στο εσωτερικό τους.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Πατρών.

Την προανάκριση ενήργησαν οι αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών.