Πάτρα: Εξαρθρώθηκε εγκληματική οργάνωση που διακινούσε ναρκωτικές ουσίες

Συνελήφθησαν πέντε μέλη της οργάνωσης, μεταξύ των  οποίων ο αρχηγός

Διακριβώθηκαν (153) αγοραπωλησίες ναρκωτικών σε (53) χρήστες ουσιών

Κατασχέθηκαν περίπου (200) γραμμάρια κοκαΐνης, (2) κιλά κάνναβης,  ηλεκτρονικές ζυγαριές ακριβείας και περισσότερα από 10.000 ευρώ

Το παράνομο περιουσιακό όφελος από την διακίνηση των ναρκωτικών ανέρχεται περίπου στις (47.000) ευρώ

Εξαρθρώθηκε, μετά από εμπεριστατωμένη έρευνα του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών, εγκληματική οργάνωση, που ενέχεται στην συστηματική διακίνηση ναρκωτικών στον Πειραιά.

Ειδικότερα, χθες το μεσημέρι, οι αστυνομικοί του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Πατρών, με την συνδρομή αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών Αττικής, οργάνωσαν και υλοποίησαν αστυνομική επιχείρηση, κατά την οποία εντόπισαν στις οικίες τους σε περιοχές της Αττικής και συνέλαβαν, τρεις αλλοδαπούς άνδρες και δυο ημεδαπούς (άνδρας – γυναίκα), μέλη της εγκληματικής οργάνωσης, μεταξύ των οποίων ο αρχηγός της.

Επισημαίνεται ότι, οι τρεις από τους συλληφθέντες αντιστάθηκαν κατά τη σύλληψη τους απωθώντας τους αστυνομικούς με τα χέρια τους.

Σε βάρος των μελών της εγκληματικής οργάνωσης σχηματίστηκε, κακουργηματικού χαρακτήρα, δικογραφία για τα κατά περίπτωση αδικήματα της σύστασης και συμμετοχής σε εγκληματική οργάνωση, της διακίνησης ναρκωτικών και της βίας κατά υπαλλήλων και δικαστικών προσώπων.
Παράλληλα, σε βάρος 53 ατόμων, σχηματίσθηκε πλημμελληματικού χαρακτήρα, δικογραφία για αγορά ναρκωτικών.

Από την έρευνα των αστυνομικών του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών, διακριβώθηκε ότι οι συλληφθέντες,  ενέχονται από την 8 έως την 23 Μαΐου 2023, στην περιοχή του Πειραιά,  σε (153) περιπτώσεις αγοραπωλησίες ναρκωτικών ουσιών, σε 53 χρήστες.

Τα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης λειτουργούσαν με συγκεκριμένη δομή και ιεραρχία, ενώ είχαν αναπτύξει διακριτούς ρόλους και πιο συγκεκριμένα ο αρχηγός καθόριζε την τιμή πώλησης των ναρκωτικών στους χρήστες, ενώ η συλληφθείσα γυναίκα κατείχε το ρόλο της αποθηκάριου των ναρκωτικών ουσιών.

Σε έρευνες που πραγματοποιήθηκαν στις οικίες των κατηγορούμενων, καθώς και σε κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος που διατηρούσε ο αρχηγός της εγκληματικής οργάνωσης στον Πειραιά, οι αστυνομικοί βρήκαν και κατέσχεσαν τα εξής:
• (1.820) γραμμάρια κάνναβης,
• (192,9) γραμμάρια κοκαΐνης,
• (10.340) ευρώ,
• (4) ηλεκτρονικές ζυγαριές ακριβείας,
• (7) κινητά τηλέφωνα και
• (4) μοτοσικλέτες, που χρησιμοποιούσαν οι κατηγορούμενοι  για την μεταφορά των ναρκωτικών ουσιών.

Το παράνομο περιουσιακό όφελος που θα αποκόμιζαν τα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης από την διακίνηση των ναρκωτικών ανέρχεται στις (46.640) ευρώ.
Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Πειραιά.
Το προανακριτικό έργο και τις έρευνες διενεργεί το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών.