Ο Σύλλογος Αλυκής για τη μονοδρόμηση του παραλιακού δρόμου

Το Δ.Σ του συλλόγου Αλυκής, οφείλει να ενημερώσει τους συμπολίτες μας για το έργο της μομοδρόμισης του παραλιακού δρόμου της Αλυκής.

Έχουμε επισημάνει στους υπεύθυνους υλοποίησης του έργου, ότι μέχρι την ολοκλήρωσή του, χρειάζεται εγρήγορση, ώστε να ολοκληρωθεί με επιτυχία και να προκύψει το επιθυμητό για όλους θετικό αποτέλεσμα.

Για το σύλλογό μας προέχει πρώτα η ασφάλεια των συμπολιτών μας. Έχουμε ήδη απευθυνθεί στις αρμόδιες Δημοτικές Υπηρεσίες και στους Αντιδημάρχους, αλλά και στον ίδιο τον Κο Δήμαρχο, είτε εγγράφως, είτε προφορικά και τους έχουμε τονίσει τα σημεία που χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή.

Απευθυνόμαστε σήμερα και δημόσια στους συμπολίτες μας και αναφέρουμε τα θέματα που έχουμε θέσει στους αρμόδιους, από τους οποίους έχουμε εισπράξει τις διαβεβαιώσεις ότι γίνεται κάθε δυνατή προσπάθεια για το καλύτερο αποτέλεσμα.

1. Πρέπει να γίνεται διαρκής προσπάθεια για την εξεύρεση και άλλων χωρών στάθμευσης κατά μήκος όλης της παραλιακής οδού.
2. Ο διαπλατυμένος δρόμος της Αλυκόβρυσης πρέπει να βελτιωθεί ως προς τη χρήση του, ώστε να είναι ασφαλής και χωρίς σκόνη που εμποδίζει την προσπέλασή του, ειδικά για το διάστημα που θα διευκολύνει τη ΜΟΝΟΔΡΟΜΗΣΗ της παραλίας, καθώς και να καθαρίζεται συχνά από κλαριά, καλάμια και φυτά που εμποδίζουν τη διέλευση.
3.  Πρέπει να ολοκληρωθεί ΑΜΕΣΑ η σύμανση των δύο οδών, παραλιακής οδού και Αλυκόβρυσης, καθώς και να τοποθετηθούν φωτιστικά στην είσοδο και έξοδο της Αλυκόβρυσης προς την οδό Παυσανίου.
4. Σε όλα τα σημεία της παραλιακής οδού, όπου υπάρχουν κατοικίες, χρειάζεται τοποθέτηση καθρεπτών, ώστε να γίνεται ασφαλής η είσοδος και έξοδος προς τις κατοικίες.
5.  Να προβλεφθεί θέση πάρκινγκ σε πυροσβεστικό όχημα ή σε όχημα του Οργανισμού Σελινούντα για τον καθαρισμό του αύλακα διεξόδου προς τη θάλασσα, από πιθανό φράξιμο αυτού από φέρτα υλικά.
6. Βάψιμο της μπαριέρας επί της παραλιακής οδού, ώστε να βοηθά οπτικά τους οδηγούς κατά τις βραδινές ώρες.
Και φυσικά ορισμένα επί μέρους θέματα που προκύπτουν καθημερινά και που πρέπει οι αρμόδιοι φορείς να επεμβαίνουν άμεσα για την επίλυσή τους.

Βασικότερο από όλα, τη δεδομένη στιγμή, είναι οι συμπολίτες μας, να δείξουν την ανάλογη ΥΠΟΜΟΝΗ και ΠΡΟΣΟΧΗ μέχρι την ολοκλήρωση των εργασιών, ώστε να μην έχουν ταλαιπωρία, αλλά και πιθανό ατύχημα που μπορεί να γεμίσει ΕΝΟΧΕΣ όλους μας !

Με Τιμή

Το  Δ. Σ.