Ο πολύμηνος αγώνας των συμβασιούχων του Δήμου Αιγιάλειας απέσπασε τη συμπαράσταση του Δημοτικού Συμβουλίου

Ο πολύμηνος αγώνας των συμβασιούχων του Δήμου Αιγιάλειας απέσπασε τη συμπαράσταση του Δημοτικού Συμβουλίου αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Λαϊκή Συσπείρωση Αιγιάλειας και επισημαίνει:

-“Στο Δημοτικό Συμβούλιο τις 28/11/22 οι εργαζόμενοι συμβασιούχοι του Δήμου,  μετά από πολύμηνο αγώνα, απέσπασαν τη συμπαράσταση του σώματος στη δικαστική προσφυγή τους , για το δικαίωμα τους στη δαυλιά.     

Επρόκειτο για 20 συμβασιούχους covid  που απαιτούσαν από τη Δημοτική Αρχή να μην αρκεστεί στην υποκριτική συμπάθεια του προς τους συμβασιούχους. Να μη «κρύβεται» πίσω από τη κυβέρνηση της  ΝΔ,  που  πέρασε τον άδικο αντεργατικό νόμο Βορίδη  στη Βουλή, υποχρεώνοντας  τους Δήμους να κάνουν έφεση σε αποφάσεις δικαστηρίων  που δικαιώνουν εργαζόμενους και συμβασιούχους.

Η ΛΑΪΚΗ  ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ  στήριξε  από τη πρώτη στιγμή τη  δίκαιη  κινητοποίηση των εργαζομένων και των συμβασιούχων του Δήμου στο ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ στις 4/10/22 που ζητούσαν να παραμείνουν στη δουλειά τους και να μην απολυθούν.    Απαίτησε προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, δουλειά για όλους , δουλειά  με δικαιώματα.

Την ίδια θέση ανέπτυξε και πρόσφατα, στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου στις 28/11/22 απαιτώντας από το σώμα να συμπαρασταθεί εμπράκτως στους συμβασιούχους εργαζόμενους ενώπιων του δικαστηρίου. 

Αρνητική απέναντι στους εργαζόμενους, ήταν η παράταξη Γούτου, καθώς και οι τρεις «ανεξάρτητοι» δημοτικοί σύμβουλοι που συμπαρατάσσονται με τον Σπηλιόπουλο.

Η ΛΑΪΚΗ  ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ   πάλεψε  και  παλεύει  για μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους,  για  να  μην  είναι  οι εργαζόμενοι όμηροι κανενός, να  μην  είναι υποχρεωμένοι  να τρέχουν  σε  δικηγόρους  και δικαστήρια.

Η ΛΑΪΚΗ  ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ  σε αντίθεση με τη Δημοτική Αρχή, απαιτεί την κατάργηση του άδικου αντεργατικού νόμου Βορίδη,  βγαίνει μπροστά στον αγώνα για διεκδίκηση όλων των αναγκαίων προσλήψεων μόνιμου προσωπικού, με χρηματοδότηση από το κράτος ,ώστε να μην επιβαρυνθούν με επί πλέον φορολόγηση τα  εργατικά –λαϊκά στρώματα της Αιγιαλείας.

Η ΛΑΪΚΗ  ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ  σε αντίθεση με όλες  τις άλλες δημοτικές παρατάξεις, διεκδικεί δυναμικά τα εκατομμύρια που χρωστά το κράτος σε όλους τους Δήμους, από την περικοπή των Κεντρικών Αυτοτελών Πόρων που επέβαλαν όλες οι κυβερνήσεις τα τελευταία χρόνια”.