Ο Μητροπολίτης Αδριανουπόλεως επισκέφτηκε τους δύο Έλληνες στρατιωτικούς στις φυλακές

Ο Μητροπολίτης Ανδρανουπόλεως, κ. Αμφιλόχιος, επισκέφτηκε ανήμερα του Πάσχα τους δύο Έλληνες στρατιωτικούς που παραμένουν εδώ και περίπου 40 μέρες στις τουρκικές φυλακές υψίστης ασφαλείας, στην Ανδριανούπολη.

Είχε προηγηθεί παρέμβαση του Οικουμενικού Πατριάρχη κ. Βαρθολομαίου, ο οποίος έστειλε τον κ. Αμφιλόχιο ως εκπρόσωπο της Εκκλησίας, για να σταθεί στο πλευρό των δύο στρατιωτικών.

Σύμφωνα με πληροφορίες από τα τουρκικά ΜΜΕ, οι δύο Έλληνες στρατιωτικοί έλαβαν τη Θεία Κοινωνία, μέσα σε κλίμα βαθιάς συγκίνησης. Η συνάντηση κράτησε περίπου 75 λεπτά. Κατά τη διάρκειά της, ο μητροπολίτης Αδριανουπόλεως τούς μετέλαβε και τους μετέφερε το μήνυμα του Οικουμενικού Πατριάρχη με τις ευχές, για τη σύντομη απελευθέρωσή τους.

Σύμφωνα με την ίδια πηγή, οι δύο Έλληνες στρατιωτικοί είναι καλά στην υγεία τους, ενώ στις πρώτες κουβέντες που είχαν με τον κ. Αμφιλόχιο ευχήθηκαν να τους αξιώσει ο Θεός να αποφυλακιστούν και να φιλήσουν το χέρι του κ. Βαρθολομαίου, στο Οικουμενικό Πατριαρχείο.

Η δήλωση του Οικουμενικού Πατριάρχη

Σημειώνεται πως τη συνάντηση αυτή είχε προαναγγείλει από το βράδυ του Μεγάλου Σαββάτου, ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ. Βαρθολομαίος. Στο πασχαλινό μήνυμά του Προκαθήμενος της Ορθόδοξης Εκκλησίας, ανέφερε χαρακτηριστικά:

Την Πασχαλινή χαρά μας επαυξάνει το γεγονός ότι  Μεγάλη Παρασκευή, μας δόθηκε από τις αρμόδιες Αρχές η άδεια, ώστε ο Μητροπολίτης Αδριανουπόλεως Αμφιλόχιος, ως εκπρόσωπός μας, να επισκεφθεί αύριο τους δύο κρατουμένους Έλληνες Ορθοδόξους στρατιωτικούς, Δημήτριο και Άγγελο, για να τους πει το «Χριστός Ανέστη» και να τους μεταφέρει τον ασπασμό και την στοργή της Μητρός Εκκλησίας, μαζί με την ευχή της σύντομα να επιστρέψουν στις οικογένειες και στα καθήκοντά τους. Αυτήν την απάντηση την περιμέναμε από την Άγκυρα πολλές ημέρες και χαιρόμαστε που ήλθε μαζί με την Ανάσταση. Εκφράζουμε την ικανοποίηση και τη χαρά μας και τη συγκίνησή μας.