Ο Ιάσονας Φωτήλας στον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης για τα θέματα της σταφίδας και της πατάτας

O Ιάσονας Φωτήλας, βουλευτής Αχαΐας της Νέας Δημοκρατίας συναντήθηκε με τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης Σπήλιο Λιβανό. Στη συνάντηση παρευρέθη και ο εκπρόσωπος φορέων κορινθιακής σταφίδας κ. Νίκος Μιχαλόπουλος.

Η συζήτηση ξεκίνησε με το θέμα της αποζημίωσης της επίσπορης πατάτας πρόβλημα για το οποίο ο Υπουργός ήταν πλήρως ενημερωμένος και σημείωσε ότι το υπουργείο επεξεργάζεται ήδη λύσεις για την αντιμετώπιση του εν λόγω προβλήματος ενώ σε εύλογο χρονικό διάστημα θα αντιμετωπίσει το πρόβλημα εκατοντάδων παραγωγών.

Στη συνέχεια η συζήτηση επικεντρώθηκε στην ενίσχυση της Κορινθιακής σταφίδας επ’ αφορμή των προβλημάτων που αντιμετώπισε το εν λόγω προϊόν εξαιτίας της πανδημίας του κορονοϊού. Η συνάντηση ήταν το αποτέλεσμα συνεχούς επικοινωνίας, διεργασιών και γόνιμου διαλόγου μεταξύ του αρμόδιου υπουργείου και των φορέων – εκπροσώπων της κορινθιακής σταφίδας προκειμένου να στηριχθεί ο παραγωγός και το προϊόν.

Ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης κ Σπήλιος Λιβανός άκουσε το αίτημα στήριξης της Κορινθιακής σταφίδας και διαβεβαίωσε ότι η Κυβέρνηση της ΝΔ βρίσκεται πάντα κοντά στον αγρότη και τον παραγωγό καθώς αντιλαμβάνεται τα προβλήματά τους. Επιπλέον επισήμανε ότι μελετούνται ήδη  τρόποι ώστε να δημιουργηθούν οι κατάλληλες συνθήκες στήριξης της σταφίδας και των παραγωγών.

Ο Ιάσονας Φωτήλας και ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης συμφώνησαν να βρίσκονται σε διαρκή επαφή και συνεργασία για την προώθηση και άμεση επίλυση όλων των θεμάτων που αφορούν την Αχαΐα και άπτονται των αρμοδιοτήτων του υπουργού.