Το ηλεκτρικό Tesla Model S ρυπαίνει περισσότερο από ένα αυτοκίνητο πόλης!

Μπορεί τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα να έχουν μηδενικές εκπομπές CO2, όμως νέα έρευνα από το MIT αποκαλύπτει ότι τελικά τα μοντέλα του είδους δεν είναι τόσο οικολογικά όσο πιστεύουμε.

Ειδικότερα, το MIT προχώρησε σε μια αναλυτική έρευνα κατά την οποία πήρε ως παραδείγματα ένα ηλεκτρικό αυτοκίνητο, το περίφημο Tesla Model S, το βενζινοκίνητο αυτοκίνητο πόλης Mitsubishi Space Star, αλλά και την υπερπολυτελή BMW 750i xDrive.

Στη συνέχεια οι ερευνητές του MIT ανέλυσαν πόσα CO2 παράγει το κάθε ένα από τα παραπάνω μοντέλα, αλλά και κυρίως πόσα CO2 παράγονται κατά τη διάρκεια της κατασκευής του, όταν τελειώσει η διάρκεια «ζωής» του και οδηγηθεί στην απόσυρση, αλλά και πόσα CO2 απαιτούνται για να παραχθεί η βενζίνη ή η ηλεκτρική ενέργεια που κινεί κάθε ένα από τα παραπάνω μοντέλα.

Το αποτέλεσμα όλων των παραπάνω ήταν αρκετά εντυπωσιακό, αφού πιο οικολογικό αυτοκίνητο αναδείχθηκε το Mitsubishi Space Star το οποίο αποδείχθηκε ότι «εκπέμπει» 192 γρ. CO2/χλμ., ενώ το Tesla Model S 226 γρ./χλμ. Η BMW 750i xDrive ακολούθησε με 385 γρ./χλμ.

Newsauto.gr