“Ο ΑΣΚΛΗΠΙΟΣ”: “Το νοσοκομείο Ανατολικής Αχαΐας δεν διαθέτει Διοικητικό Συμβούλιο”

Το νοσοκομείο Ανατολικής Αχαΐας όπου περιλαμβάνει το νοσοκομείο Αιγίου και το νοσοκομείο Καλαβρύτων, από 03/08/2022 δεν διαθέτει Διοικητικό Συμβούλιο. Το Δ.Σ. του νοσοκομείο μας στην πλήρη σύνθεσή του, αποτελείται από τα 9 τακτικά μέλη. Αυτή την στιγμή υπάρχουν τα 6 (Διοικητής, Αναπλ. Διοικητής, Διευθυντής & εκλεγμένα μέλη εργαζομένων, ιατρών, Δ/ντης Ι.Υ.). Ο νόμος απαιτεί ακόμη τρία (3) τακτικά και τρία (3) αναπληρωματικά μέλη τα οποία θα πρέπει να οριστούν από το Υπουργείο Υγείας.

Το αρμόδιο υπουργείο ακόμη και σήμερα τρείς (3) μήνες περίπου δεν έχει καταφέρει να ορίσει και κατ΄ επέκταση να συγκροτήσει ολοκληρωμένα το νέο Δ.Σ.

Εξ  αυτού του γεγονότος (τρείς μήνες τώρα) δεν λαμβάνονται αποφάσεις πολύ σημαντικές για την εύρυθμη λειτουργία των δύο νοσηλευτικών ιδρυμάτων. Τα εν λόγω νοσοκομεία καλύπτουν μία τεράστια σε εύρος περιφέρεια που περιλαμβάνει την 2η σε πληθυσμό πόλη του νομού μας και 72 κοινότητες, καθώς και την ορεινή κωμόπολη των Καλαβρύτων με πάρα πολλά απομακρυσμένα χωριά.

Το προεδρείο του συλλόγου, τις προηγούμενες μέρες, απευθύνθηκε αρμοδίως στον Διοικητή προκειμένου να δώσει κάποιες εξηγήσεις και να επισπευστεί η καταβολή των χρημάτων. Η απάντηση ήταν ότι το νοσοκομείο δεν διαθέτει Δ.Σ. από 03/08/2022 και εξ αυτού του λόγου δεν μπορούν να εγκριθούν οι υπερωρίες και να εκταμιευτούν χρήματα ώστε να πληρωθεί το προσωπικό. Επι πλέον ο Διοικητής μας απάντησε ότι μέχρι να γίνει η συγκρότηση του Δ.Σ. κάτι για το οποίο δεν είναι ορατό τις επόμενες μέρες δεν μπορούν να πληρωθούν τα δεδουλευμένα.

Το Σωματείο Εργαζομένων << Ο ΑΣΚΛΗΠΙΟΣ>> του νοσοκομείου, καταδικάζει απερίφραστα την ολιγωρία της κυβέρνησης και ειδικότερα του αρμόδιου υπουργείου υγείας, στην συγκρότηση του Διοικητικού Συμβουλίου του νοσοκομείου μας. Οι επιπτώσεις είναι πάρα πολλές καθότι αφενός δεν λαμβάνονται έγκαιρα αποφάσεις και αφετέρου δεν λαμβάνονται καθόλου αποφάσεις όπως η μη καταβολή των δεδουλευμένων υπερωριών των συναδέλφων μας.

Οι υποχρεώσεις, η ακρίβεια των προϊόντων, ο πληθωρισμός, η τεράστια αύξηση της ενέργειας, των καυσίμων (ενόψει του χειμώνα) κ.λ.π. τρέχουν με ιλιγγιώδη ταχύτητα που δεν μπορούμε πια να την παρακολουθήσουμε. Αυτό που λείπει πια δηλαδή το ‘’ κερασάκι στην τούρτα’’  είναι να μην πληρωνόμαστε. Αν και αυτό συμβεί πως θα ανταποκριθούμε στις υποχρεώσεις.

Για την εύρυθμη λειτουργία του νοσοκομείου, ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ άμεση συγκρότηση του Δ.Σ. αν αυτό είναι το πραγματικό πρόβλημα για το οποίο δεν πληρώνονται τα δεδουλευμένα, διαφορετικά να βρεθεί ο τρόπος να πληρωθούν οι υπερωρίες ΟΛΩΝ (Διοικητικών, νοσηλευτών, ιατρών) και όχι επιλεκτικά και κατά βούληση να πληρώνουμε την μία κατηγορία εργαζομένων και όχι την άλλη.

Να πάψουν να μας λένε ότι συμβαίνουν και αλλού (δηλαδή και άλλα νοσοκομεία δεν έχουν Δ.Σ.). Να επιλυθούν και όπου αλλού υπάρχουν τα προβλήματα και τα συγκροτηθούν τα Δ.Σ.

Οι εργαζόμενοι μετά από πανδημία και οικονομική κρίση ΔΕΝ έχουν άλλο αντοχές και εφεδρείες.

 

EK TOY Δ.Σ. του ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ

<< Ο ΑΣΚΛΗΠΙΟΣ>>