Ο Αγροτικός Σύλλογος Αιγίου συμμετέχει στο συλλαλητήριο στην Πάτρα την Τετάρτη 8/12

“ΠΑΡΤΕ ΤΩΡΑ ΜΕΤΡΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΣΤΑΦΙΔΟΠΑΡΑΓΩΓΟΥΣ ΤΗΣ ΚΟΡΙΝΘΙΑΚΗΣ ΣΤΑΦΙΔΑΣ” τονίζει σε ανακοίνωσή του ο Αγροτικός Σύλλογος Αιγίου “Μπακόπουλος – Ντρίνιας” λέγοντας ότι “οι αγρότες και ιδιαίτερ, οι σταφιδοπαραγωγοί έχουμε φάει τις υποσχέσεις με το κουτάλι. Δεν υπάρχει καμία δέσμευση για μέτρα στήριξης των αγροτών”. Γι’ αυτό καλεί τους παραγωγούς να συμμετάσχουν στο συλλαλητήριο την Τετάρτη 8/12 στην πλατεία Αγίου Γεωργίου στην Πάτρα.

Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

-“Εμείς οι σταφιδοπαραγωγοί της Αιγιάλειας, της Ηλείας και της Ζακύνθου με τη μαζική συμμετοχή μας στο μεγάλο συλλαλητήριο στις 6 Νοέμβρη στείλαμε μήνυμα σε όσους μας έχουν φέρει σε δεινή θέση για την επιβίωσή μας και αυτοί είναι οι κάθε λογής κυβερνήσεις, το κράτος, τα στηρίγματά τους απολογητές του συστήματος, που ακολουθούν τις επιταγές της ΕΕ και τη νέα ΚΑΠ που φέρνει επιπλέον μειώσεις 30%.

Συνάδελφοι,

Τόσο η κυβέρνηση, όσο και εκείνοι που τη στηρίζουν είναι απέναντι στις δικές μας διεκδικήσεις, γι’ αυτό και τόσον καιρό παίζουν παιχνίδια στις πλάτες μας. Ούτε θέλουν ούτε μπορούν να λύσουν τα δικά μας προβλήματα. Οι δικές μας ανάγκες είναι εμπόδιο στη δική τους κερδοφορία.

Συντονίζουμε τα βήματα και διεκδικούμε εδώ και τώρα:

  • Άμεσα μέτρα στήριξης του εισοδήματος των σταφιδοπαραγωγών από την κυβέρνηση για την αποτροπή της σταφιδικής κρίσης λόγω των επιπτώσεων της πανδημίας. Να ισχύσουν τα μέτρα όπως και σε άλλα αγροτικά προϊόντα, επιχειρήσεις κ.τ.λ.
  • Κατώτατες εγγυημένες τιμές παραγωγού για τη σταφίδα, που να καλύπτουν το κόστος παραγωγής και να επιτρέπουν την επιβίωση των παραγωγών και τη συνέχιση της καλλιεργητικής δραστηριότητας.
  • Μέτρα για τη διάθεση της παραγωγής με τιμή που να αφήνει εισόδημα επιβίωσης στους σταφιδοπαραγωγούς.

Καλούμε όλους τους συναδέλφους να δηλώσουν συμμετοχή στο συλλαλητήριο που θα γίνει στην Πάτρα την Τετάρτη 8 Δεκέμβρη, στις 10:30πμ στην πλατεία Γεωργίου.

ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ «ΜΠΑΚΟΠΟΥΛΟΣ – ΝΤΡΙΝΙΑΣ»

ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΑΓΡΟΤΙΚΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΗΛΕΙΑΣ

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ ΑΓΡΟΤΩΝ ΖΑΚΥΝΘΟΥ