Ο Άγγελος Τσιγκρής ζητά την αξιοποίηση του Σπηλαίου των Λιμνών στα Καστριά Καλαβρύτων

Στο πλαίσιο του κοινοβουλευτικού ελέγχου, ο βουλευτής Αχαΐας της Νέας Δημοκρατίας Άγγελος Τσιγκρής, κατέθεσε Ερώτηση προς την Υπουργό Πολιτισμού και Αθλητισμού, με την οποία ζητά προστασία, την ανάδειξη και την  αξιοποίηση του σπηλαίου των Λιμνών στα Καστριά Καλαβρύτων.

Σύμφωνα με την Ερώτηση του Αχαιού βουλευτή:

“Το σπήλαιο των Λιμνών στα Καστριά των Καλαβρύτων, αποτελεί πολιτιστικό μνημείο εξαιρετικής φυσικής ομορφιάς.

Αποτελεί το μοναδικό επισκέψιμο σπήλαιο της χώρας, εντός του οποίου αναπτύσσονται σκαλωτά δεκατρείς λίμνες που πηγάζουν από τον Χελμό.

Από την άλλη μεριά, η συγκεκριμένη περιοχή διαθέτει και ιδιαίτερη θρησκευτική σημασία, αφού φιλοξενεί τον σπηλαιώδη Ιερό Ναό της Ανάληψης, σε πολύ κοντινή απόσταση από το σπήλαιο.

Η προστασία, η ανάδειξη και αξιοποίηση του σπηλαίου θα έχει πολλαπλά οφέλη στην ανάπτυξη της ευρύτερης περιοχής, την αύξηση των θέσεων εργασίας και του θεματικού τουρισμού (πολιτιστικού, οικολογικού, θρησκευτικού και εκπαιδευτικού)”.

Συγκεκριμένα, ο Αχαιός βουλευτής ρωτάει την Υπουργό Πολιτισμού και Αθλητισμού, σε ποιες ενέργειες θα προβεί με σκοπό: α) την προστασία, την ανάδειξη και την αξιοποίηση του σπηλαίου των Λιμνών στα Καστριά των Καλαβρύτων και β) τη χρηματοδότηση δράσεων για την προβολή του στην Ελλάδα και εξωτερικό._