Ορκίστηκε ο Δήμαρχος Αιγιάλειας Δημήτρης Καλογερόπουλος

Μέσα σε γιορτινό κλίμα πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 22 Δεκεμβρίου στις 8 το βράδυ, η ορκωμοσία του Δημάρχου Αιγιαλείας κ. Δημήτρη Καλογερόπουλου, των μελών του δημοτικού συμβουλίου, των Προέδρων και των μελών των τοπικών κοινοτικών συμβουλίων του Δήμου Αιγιάλειας.

Την τελετή ευλόγησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Καλαβρύτων και Αιγιαλείας κ. Ιερώνυμος, ο οποίος ευχήθηκε μια καλή και εποικοδομητική θητεία σε όλους, με την τοπική Εκκλησία να στέκεται αρωγός στο έργο του Δήμου.

Ο Δήμαρχος Αιγιάλειας κ. Καλογερόπουλος (ο οποίος είναι ο μοναδικός δήμαρχος που εκλέγεται για δεύτερη συνεχή φορά στην Αιγιάλεια), στην ομιλία του έκανε αναφορά στην προηγούμενη θητεία, που κλήθηκε να υπηρετήσει εν μέσω πανδημίας, κλιματικής αλλαγής και ενεργειακής κρίσης και τόνισε ότι από εδώ και στο εξής απαιτείται συλλογική δουλειά απ’ όλους, για να προχωρήσει ο Δήμος μπροστά.

Ο κ. Καλογερόπουλος έκανε αναφορά στα μεγάλα έργα που έχουν ξεκινήσει και πρέπει να ολοκληρωθούν, όπως στο ∆ιυλιστήριο του Σελινούντα, στην αποχέτευση, στο εργοστάσιο των Βιοαποβλήτων για τη διαχείριση των σκουπιδιών που αφορά το 50% των παραγοµένων σκουπιδιών, στην κατασκευή του εργοστασίου της  λυµατολάσπης, στην αναβάθµιση του παραλιακού µετώπου του Αιγίου, στον τουρισμό, ενώ εστίασε στην καλύτερη εξυπηρέτηση των πολιτών και στη διευκόλυνση της καθημερινότητάς τους.

O δήμαρχος Αιγιαλείας κ. Δημήτρης Καλογερόπουλος χαρακτήρισε την ορκωμοσία “γιορτή της δημοκρατίας” και αναφέρθηκε στην ιερή ώρα της προσωπικής συνεισφοράς του κάθε πολίτη στη διαδικασία της ψηφοφορίας για ανάδειξη των αιρετών που τον εκπροσωπούν στα θεσμικά όργανα του Δήμου, μην παραλείποντας να εκφράσει τον προβληματισμό του για το συνεχώς αυξανόμενο ποσοστό της αποχής των εκλογέων από την άσκηση του εκλογικού τους δικαιώματος, που οδηγεί σε “χαμένη ψήφο”.

“Ο λόγος μας και ως δημοτική αρχή και ως εκ νέου υποψήφιοι, ήταν πάντα θετικός, σαφής, ρεαλιστικός, σταθμισμένος και στηριγμένος στα πραγματικά δεδομένα. Γι΄αυτό πιστεύω,  τιμήσατε τους συνεργάτες μου κι εμένα προσωπικά με την ψήφο σας, δίνοντάς μας την ευκαιρία για πρώτη φορά να θητεύσουμε για δεύτερη συνεχή θητεία στα δημαρχιακά έδρανα της αγαπημένης μας Αιγιάλειας, σπάζοντας μια κακοδαιμονία δεκαετιών για το Δήμο μας. Γιατί ο λόγος και τα έργα μας συμπορεύονταν, παρά τις ποικίλες αντιξοότητες που προέκυψαν κατά την προηγούμενη θητεία μας” συνέχισε ο κ. Καλογερόπουλος, συμπληρώνοντας ότι η δημοτική αρχή νιώθει βαρύ το χρέος της ευθύνης για να συνεχίσει να εργάζεται αδιάλειπτα και άοκνα για να βάζει στόχους, να οργανώνει, να ενθαρρύνει και να φροντίζει για την ανάπτυξη συνολικά του τόπου και την αναβάθμιση της ζωής όλων των συνδημοτών. “Αν δεν φροντίσουμε πρωτίστως το καράβι μας να πλέει ορθόπλωρο θα βυθιστεί αύτανδρο παρασύροντάς μας όλους μαζί του. Και σε αυτόν τον αγώνα και την αγωνία μας,  θέλουμε συμπαραστάτη και συναγωνιστή μας και τη δημοτική αντιπολίτευση. Μια αντιπολίτευση δημιουργική, που θα προβάλλει ορθολογικά, τεκμηριωμένα και προφανώς σύννομα  επιχειρήματα και προτάσεις, οι οποίες αξιολογούμενες να υιοθετούνται.”

Συνεχίζοντας, ο δήμαρχος αναφέρθηκε στο ιδεολογικό και ρεαλιστικό περίγραμμα που προεκλογικά εκπονήθηκε και επικοινωνήθηκε στους δημότες. “Με βάση αυτό το Πρόγραμμα, μας εμπιστευθήκατε το μέλλον του τόπου μας. Αποτελεί λοιπόν για μας ηθική επιταγή η υλοποίησή του με το ίδιο πάθος που δουλέψαμε μέχρι τώρα” ανέφερε ο κ. Καλογερόπουλος, σημειώνοντας τους άξονες του προγράμματος της νέας θητείας, που είναι η Ανάπτυξη, η Εξωστρέφεια και η Βιωσιμότητα. Όπως τόνισε, ήδη είναι δρομολογημένα τα έργα κατασκευής της Μονάδας Διαχείρισης Βιοαποβλήτων, της Μονάδας Επεξεργασίας λυματολάσπης, το Διυλιστήριο Ύδατος στον Σελινούντα, ο εκσυγχρονισμός του υδρευτικού και αρδευτικού δικτύου, το αποχετευτικό δίκτυο βόρεια και νότια της Εθνικής οδού και η κατασκευή καταφυγίου αδέσποτων ζώων. “Μέλημά μας είναι η αξιοποίηση της δημοτικής και δημόσιας περιουσίας με  κορυφαία στοχοπροσήλωση την ανάπτυξη του παραλιακού μετώπου της πόλεως του Αιγίου, χερσαίου και θαλάσσιου. Συνεχίζουμε την ανάδειξη της τουριστικής ταυτότητας του Δήμου, συνεχίζουμε τις καθημερινές δράσεις κοινωνικής μέριμνας, τη συνεχή βελτίωση της καθημερινότητας” είπε ο δήμαρχος, συνεχίζοντας: “Αν οι κάτοικοί της δεν πιστεύουν στην περιοχή τους, γιατί να πιστέψουν οι άλλοι σε αυτήν; Σ’αυτήν που οι άνθρωποί της θα αγαπούν να ζουν, να σπουδάζουν, να εργάζονται, να μεγαλώνουν τα παιδιά τους, να επενδύουν, να επιχειρούν, να καινοτομούν, να ψωνίζουν, να διασκεδάζουν, να απολαμβάνουν τη νυχτερινή ζωή, να αγοράζουν σπίτια, να δημιουργούν βιώσιμες κοινότητες  και να κάνουν τουρισμό”. Κλείνοντας, ο δήμαρχος ευχαρίστησε τους δημοτικούς υπαλλήλους και τους συνεργάτες του για την υπευθυνότητα και την εργατικότητά τους, υποσχόμενος πως θα συνεχίσουν όλοι μαζί με την ίδια αφοσίωση, να εργάζονται για το καλό του τόπου.

Ακολούθησε η υπογραφή του πρακτικού ορκωμοσίας από τους αιρετούς του δημοτικού συμβουλίου και των κοινοτήτων και η βραδιά ολοκληρώθηκε με δεξίωση στην είσοδο του “Πολύκεντρου”.

Το παρών, μεταξύ άλλων, έδωσαν οι βουλευτές Αχαΐας κ.κ. Ανδρέας Κατσανιώτης και Ανδρέας Παναγιωτόπουλος, οι αντιπεριφερειάρχες κ.κ. Ανδρέας Φίλιας και Παναγιώτης Σακελλαρόπουλος, δήμαρχοι, αντιδήμαρχοι, διοικητές και εκπρόσωποι των Σωμάτων Ασφαλείας και των τοπικών αρχών, ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Αχαΐας κ. Πλάτων Μαρλαφέκας, καθώς ο κορυφαίος αθλητής κ. Παναγιώτης Γιαννάκης που τιμήθηκε την Πέμπτη από τον Δήμο Αιγιαλείας.

Το aigialeia24.gr εύχεται υγεία και μια παραγωγική θητεία σε όλους!

ΦΡΟΣΩ ΣΤΙΒΑΧΤΟΠΟΥΛΟΥ – ΣΤΑΥΡΙΔΗ
« από 4 »