Ομοσπονδία Συλλόγων Αιγιαλείας: «Ελευθερία ή Θάνατος»

Εννέα συλλαβές, στο άκουσμα των οποίων συμπυκνώνεται η Ιστορία του σύγχρονου Ελληνισμού. Εννέα συλλαβές όπου οι σκλάβοι αγωνιστές έγιναν αγωνιστές ήρωες, για να γίνουν ήρωες Έλληνες.

Εννέα συλλαβές, που στάθηκαν θεμέλιο για να κτιστεί πάνω τους το νέο Ελληνικό Κράτος. «Ελευθερία ή Θάνατος», τόσες συλλαβές, όσες και οι εναλλαγές του γαλάζιου με το λευκό στην ένδοξη Ελληνική Σημαία.

Σαν σήμερα, πριν από σχεδόν δυο αιώνες, ο υπόδουλος Ελληνισμός αποφάσιζε να απαλλαγεί από την οθωμανική, την τουρκική τυραννία.

«Καλύτερα μιας ώρας ελεύθερη ζωή, παρά σαράντα χρόνια σκλαβιά και φυλακή» τραγουδούσαν τα παλικάρια τον Θούριο του Ρήγα, όταν αποφάσιζαν να τα βάλουν με γυμνά χέρια, απέναντι σε μια αιμοδιψή αυτοκρατορία.

Άνισος και δύσκολος ο αγώνας, μα η δίψα για λευτεριά μεγάλη.

«Μας έλεγαν τρελούς» έγραφε αργότερα ο Κολοκοτρώνης, αλλά χρειάζεται και τρέλα και θάρρος και ανδρεία και αυταπάρνηση για να εισέλθεις σε μια τέτοια μάχη.

Νέοι, ηλικιωμένοι ,γυναίκες, πλούσιοι ,φτωχοί, διανοούμενοι, κληρικοί, Έλληνες του εξωτερικοί , φιλέλληνες κ.α ρίχτηκαν στη μάχη της επανάστασης, γράφοντας σελίδες χρυσές στη γεμάτη ηρωισμό Ελληνική Ιστορία. Αποδεικνύοντας, πως οι σύγχρονοι Έλληνες ήταν πραγματικοί απόγονοι του Λεωνίδα, του Θεμιστοκλή, του Μιλτιάδη.

Εφέτος συμπληρώνονται 200 χρόνια από η στιγμή που οι Έλληνες αποφάσισαν να διεκδικήσουν την ελευθερία τους. Η πατρίδα, με το βλέμμα στο μέλλον, θυμάται και τιμά όλους αυτούς που έδωσαν την ζωή τους για να έχουμε την Ελευθέρια μας.

Χρόνια Πολλά Ελλάδα !!!!

Ο  Πρόεδρος:Σταύρος Κ Καραδημητρόπουλος                                                                    Ο  Γεν. Γραμματέας:   Νικόλαος Παπαδόπουλος