Αίγιο: Ομαδικό βιωματικό σεμινάριο με θέμα: «Η Διαχείριση του χρόνιου πόνου»

Στο Αρχοντικό Παναγιωτόπουλου 

Η Δημοτική Κοινωφελής Επιχείρηση Αιγιαλείας οργανώνει ομαδικό βιωματικό σεμινάριο με θέμα: «Η Διαχείριση του χρόνιου πόνου».

Ο χρόνιος πόνος μπορεί να επηρεάσει κάθε μέρος της ζωής ενός ατόμου, την εργασία, την κοινωνική ζωή, τον ύπνο του/της και την ψυχική του/της υγεία.

 Μερικοί από τους πιο συνηθισμένους χρόνιους πόνους είναι: κεφαλόπονοι, πόνοι μετά από κάποια εγχείρηση, στη μέση, στην πλάτη, ινομυαλγίες, πόνος από καρκίνο, από ρευματικά νοσήματα, ψυχογενής πόνος (κατάθλιψη, προβλήματα ύπνου, κοινωνική απομόνωση κλπ.).

Μέθοδοι που συνδυάζουν την ψυχολογία και το σώμα, μπορούν να βοηθήσουν τους πάσχοντες να διαχειριστούν το χρόνιο πόνο, να μειώσουν την ποσότητα και να αποκτήσουν τον έλεγχο του πόνου που βιώνουν, μακροπρόθεσμα.

Τις συναντήσεις συντονίζει η συνεργάτρια – εθελόντρια Ευαγγελία Αποστολοπούλου, Ψυχολόγος MSc, Πιστοποιημένη Εκπαιδεύτρια Ενηλίκων και Στελεχών Κοινωνικής Φροντίδας.

Οι συναντήσεις θα πραγματοποιούνται σε δεκαπενθήμερη βάση, ημέρα Δευτέρα και κατά τις ώρες 5:30-7:30 το απόγευμα στο Αρχοντικό Παναγιωτόπουλου (1ος όροφος).

Πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής καθημερινά 10.00- 14.00 στα γραφεία της ΔΗ.Κ.ΕΠ.Α. στο Πολιτιστικό Κέντρο Αιγίου «Αλέκος Μέγαρης» (Παλαιό Νοσοκομείο) Νικ.Πλαστήρα 19 και Κανελλοπούλου, στο τηλέφωνο 26910/28210 ή στο email: dhkepaigialeias@gmail.com.