Ολυμπία οδός: Χιλιομετρική χρέωση στους σταθμούς διοδίων για τους κατοίκους της Αιγιάλειας

Χιλιομετρική χρέωση στους σταθμούς διοδίων για τους κατοίκους της Αιγιάλειας που κινούνται κατά μήκος της Ολυμπίας Οδού, θα εφαρμοστεί από το προσεχές φθινόπωρο, όπως δεσμεύτηκαν προφορικά οι υπεύθυνοι της εταιρείας σε πρόσφατη συνάντησή τους με τον Δήμαρχο Αιγιαλείας κ. Δημήτρη Καλογερόπουλο. Έτσι, θα αποκατασταθεί η αδικία του υπερβολικά ακριβού αντιτίμου που πληρώνουν όλοι αδιακρίτως οι οδηγοί, ασχέτως της χιλιομετρικής απόστασης που διανύουν και κυρίως όσοι δημότες κινούνται μέσα στα όρια του Δήμου Αιγιαλείας αλλά και κατευθύνονται από και προς Πάτρα.

Με το νέο σύστημα που θα τεθεί σε λειτουργία, ο οδηγός πλέον θα χρεώνεται στην είσοδό του στον οδικό άξονα με το πλήρες αντίτιμο για μια χιλιομετρική ζώνη, όμως αν εξέλθει νωρίτερα από αυτήν το σύστημα θα το αναγνωρίζει, επιστρέφοντας τη διαφορά. Προϋπόθεση βεβαίως θα αποτελεί, οι οδηγοί να εξοπλιστούν με τον ειδικό ηλεκτρονικό πομποδέκτη (e-pass).

Σε δηλώσεις του, ο κ. Καλογερόπουλος εκφράζει την ικανοποίησή του για την εξέλιξη, μιας και θα μειωθεί αισθητά το αντίτιμο διοδίων για τους δημότες που χρησιμοποιούν την Ολυμπία Οδό, μιας και πλέον η χρέωση θα γίνεται με απόλυτα δίκαιο τρόπο και μόνο για την πραγματική χιλιομετρική απόσταση που θα διανύουν.