Ξεκίνησε η διανομή του βιβλίου «Ο Άγιος Νικόλαος ο Νέος ο εν Βουναίνοις» σε υπηρεσίες, οργανισμούς και φορείς του Αιγίου

Γνωστοποιούμε ότι χθες, Τετάρτη 25η Σεπτεμβρίου, πραγματοποιήθηκε η πρώτη διανομή τού βιβλίου τού Πρωτοπρεσβυτέρου π. Χρήστου Τσάκαλου, Αρχιερατικού Επιτρόπου Βοστίτσης, με τίτλο «Ο Άγιος Νικόλαος ο Νέος ο εν Βουναίνοις» σε υπηρεσίες, οργανισμούς και φορείς τού δήμου Αιγιαλείας, έπειτα από συνεννόηση με τους διευθυντές – προϊσταμένους τους, προκειμένου εκείνοι με τη σειρά τους να το διανείμουν στο υπαλληλικό προσωπικό.

Η συγκεκριμένη έκδοση έχει πραγματοποιηθεί με πρωτοβουλία τού Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου μας κ. Αμβροσίου, επιθυμώντας να καταστήσει γνωστό στους πιστούς της περιοχής (και όχι μόνο) τον Νεομάρτυρα Νικόλαο τον εν Βουναίνοις, η μνήμη του οποίου τιμάται την 9η Μαΐου. Είναι δε αφιερωμένο στη μνήμη των γονέων τού σεπτού Ποιμενάρχου μας, Γεωργίου και Νικολίτσας, και προσφέρεται ως πατρική ευλογία και αναμνηστικό δώρο με αφορμή την αποχώρησή του από την Ιερά Μητρόπολή μας έπειτα από τα 41 έτη ποιμαντορίας του.

Το βιβλίο περιέχει τον βίο του Νεομάρτυρος, διηγήσεις θαυμάτων του Αγίου από πιστούς της περιοχής, καθώς και πλούσιο φωτογραφικό υλικό.

Ήδη, έγινε παραγγελία άλλων 500 αντιτύπων, προκειμένου μέσα στις επόμενες ημέρες να διανεμηθούν και στις υπόλοιπες υπηρεσίες τής πόλεως του Αιγίου.

Υπενθυμίζεται ότι το εν λόγω βιβλίο διατίθεται δωρεάν και από το βιβλιοπωλείο τής Ιεράς Μητροπόλεώς μας «Βιβλίο και Εικόνα» (Ερμού 21, Αίγιο).

ΕΚ ΤΗΣ ΙΕΡΑΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΣ