Ντίνου προς Ψυχράμη: “Καμία αναβολή στην συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου για τον προϋπολογισμό δεν δικαιούμαι εκ του καθήκοντος μου να δώσω”

O Πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Γιώργος Ντίνου, απαντά στο έγγραφο της παράταξης “Ποιοτική Αιγιάλεια” σχετικά με το αίτημα για αναβολή της προγραμματισμένης σημερινής συνεδρίασης για την ψήφιση του προϋπολογισμού. Η κ. Ψυχράμη σύμφωνα με το αίτημα της παράταξής της μεταξύ άλλων αναφέρει:
– “Αιτούμεθα και προτείνουμε η συνεδρίαση αυτή, που αφορά την ψήφιση του προϋπολογισμού του Δήμου μας για το έτος 2021 να πραγματοποιηθεί στις 28/6/2021, ημερομηνία κατά την οποία εκπνέει η προθεσμία για να απαντήσει το ελεγκτικό συνέδριο περί τη νομιμότητας ή μη του διαγωνισμού μεταφοράς των απορριμμάτων”.
Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΝΤΙΝΟΥ
Κυρία Ψυχράμη καλό απόγευμα,
σχετικά με το αιτημα σας, σας αναφέρω τα εξης:
Βρισκόμαστε στην 17η Ιουνίου 2021 και ο δήμος Αιγιαλείας (τελευταίος Δήμος στη χώρα) δεν έχει προϋπολογισμό να λειτουργήσει.
Και αυτό διότι επιλέξατε ως ΠΑΡΑΤΑΞΗ στις συνεδριάσεις για την. Ψηφιση Προυπολογισμου:
– στις 21/4 αποχη από τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, η οποία ματαιώθηκε έλλειψη απαρτίας
 – στις 26/4  με την υπ αριθμ 74/2021 αποφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, ψηφισατε ως παραταξη μη νόμιμο προϋπολογισμό, απόφαση που ακυρώθηκε από τη Αποκεντρωμένη Διοίκηση.
– στις 17/5 με την υπ αριθμ 76/2021 αποφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, ψηφίσατε ως παραταξη μη νόμιμο προϋπολογισμό, απόφαση που ακυρώθηκε από τη Αποκεντρωμένη Διοίκηση για τους ίδιους λογους.
– στις 26/5 με την υπ αριθμ 81/2021 αποφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, ψηφίσατε μη νόμιμο προϋπολογισμό (τον δικός σας) στην πρώτη ψηφοφορια και στη συνεχεια  ψηφίσε λευκο στη δεύτερη ψηφοφορία, απόφαση που ακυρώθηκε από τη Αποκεντρωμένη Διοίκηση για τους ίδιους λόγους.
-στις 13/6 η παράταξη σας επελεξε παλι την αποχη από τη συνεδρίαση, η οποία ματαιώθηκε έλλειψη απαρτίας.
Σήμερα  τρεισημισι (3:30) ώρες πριν την συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλιου για τη ψηφιση του προϋπολογισμού, υποβάλετε αίτημα και ζητάτε αναβολή της συνεδρίασης.
Και δεν λαμβάνετε υπ όψιν:
– τα  έγγραφα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης που καλούν τις παραραξεις για ψήφιση άμεσα νόμιμου προϋπολογισμού και σας θέτουν προ των ευθυνών σας.
-τα έγγραφα της νομικής υπηρεσίας του δημου που θέτουν το δημοτικό συμβούλιο ενώπιον των ευθυνών του για αστικες, πειθαρχικες και ενδεχομένως ποινικες ευθυνες.
Ότι έχει παρέλθει από 31/5 και η τελευταία παράταση ψηφισης προϋπολογισμού που είχε δοθεί από το Υπουργείο Εσωτερικών.
Ότι πιθανότατα δεν υπάρχει στην Ελλάδα άλλος Δήμος χωρίς προϋπολογισμό.
Ότι δεν λειτουργεί ο Δήμος και βρισκόμαστε υπό την απειλή καταστροφική συνεπειών για το Δήμο και τους δημότες.
Επί πλέον σας υπενθυμίζω, ότι ενώ είχε υποδειχθεί τόσο από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση, όσο από τον Δήμαρχο και εμένα προσωπικά, να ψηφιστεί και νά σταλεί στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση νόμιμος προϋπολογισμός επαναλαβατε ως παράταξη το ιδιο.
Ως εκ τούτου καμία αναβολή στην συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου δεν δικαιουμε εκ του καθήκοντος μου να δώσω και καλώ εσάς και την παράταξη σας να παραστειτε στη σημερινή συνεδρίαση για να αποκτήσει  επιτέλους και ο δήμος Αιγιαλείας νόμιμο Προϋπολογισμό.