ΝΠΔΔ Δήμου Αιγιάλειας: “Με ασφάλεια η επαναλειτουργία των Δημοτικών Βρεφονηπιακών Σταθμών”

Απολυμάνσεις και δειγματοληπτικοί έλεγχοι για κορωνοϊό

Όλες οι απαραίτητες ενέργειες για την ασφαλή επαναλειτουργία των Δημοτικών Βρεφονηπιακών Σταθμών από την 11η Ιανουαρίου 2021, έχουν γίνει από το ΝΠΔΔ «Πολιτισμός, Παιδεία, Αθλητισμός & Κοινωνική Προστασία Δήμου Αιγιαλείας».

Ήδη έχει πραγματοποιηθεί προληπτική απολύμανση των εγκαταστάσεων και των έξι (6) Παιδικών Σταθμών αρμοδιότητάς μας ενώ όσον αφορά το προσωπικό, δεδομένου ότι βρίσκεται σε εξέλιξη η διαδικασία για την πρόσληψη μέσω ΑΣΕΠ «36» ατόμων για την υλοποίηση της δράσης «ΕΝΑΡΜΟΝΙΣΗ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗΣ ΚΑΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗΣ ΖΩΗΣ» Περιόδου 2020-2021, από πλευράς διοίκησης του ΝΠΔΔ ειδοποιήθηκε το προσωπικό που μέχρι σήμερα εργάζονταν με τίτλους κτίσης ώστε να ανανεωθούν οι συμβάσεις και να λειτουργήσουν απρόσκοπτα οι Βρεφονηπιακοί σταθμοί αρμοδιότητάς μας.

Επίσης υπεδείχθη στους εργαζόμενους το Σάββατο 9 Ιανουαρίου να παρίστανται στο 10ο  Δημοτικό Σχολείο Αιγίου όπου θα πραγματοποιηθούν σε συνεργασία της 6ης Υ.ΠΕ. με την Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Δυτικής Ελλάδας και τη Δ/νση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Αχαΐας δειγματοληπτικοί έλεγχοι για τον κορωνοιό  στους εκπαιδευτικούς της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης,  εν όψει της έναρξης  των μαθημάτων.

Παράλληλα από τη διοίκηση του ΝΠΔΔ όλο το διάστημα που οι Βρεφονηπιακοί Σταθμοί δεν λειτουργούσαν στο πλαίσιο των μέτρων προστασίας από την πανδημία, πραγματοποιήθηκαν εργασίες καλλωπισμού και συντήρησης όπου απαιτείτο.

*Σε ότι αφορά την επαναλειτουργία των Κέντρων Δημιουργικής Απασχόλησης και ΚΔΑΠΑΜΕΑ αρμοδιότητος του ΝΠΔΔ «Πολιτισμός, Παιδεία, Αθλητισμός & Κοινωνική Προστασία Δήμου Αιγιαλείας» έχουν γίνει όλες οι απαραίτητες ενέργειες ώστε εφόσον αποσαφηνιστεί από τα συναρμόδια υπουργεία πότε και με ποιο τρόπο θα επαναλειτουργήσουν, να είμαστε σε θέση να επανέλθουμε με όλα τα προβλεπόμενα μέτρα, σημειώνει ο πρόεδρος του ΝΠΔΔ κ΄.Παναγιώτης Ανδριόπουλος.