ΝΠΔΔ: Αιτήσεις για δωρεάν φοίτηση μέσω ΕΣΠΑ σε παιδικούς σταθμούς – ΚΔΑΠ και ΚΔΠΑ ΜΕΑ

IF

Ξεκίνησε η διαδικασία υποβολής ηλεκτρονικών αιτήσεων  για τη Δράση «Εναρμόνιση Οικογενειακής και Επαγγελματικής Ζωής» της ΕΕΤΑΑ, που αφορά στη δωρεάν φοίτηση μέσω ΕΣΠΑ στους παιδικούς σταθμούς καθώς και στα ΚΔΑΠ και ΚΔΑΠ ΜΕΑ, αρμοδιότητος του ΝΠΔΔ «Πολιτισμός, Παιδεία, Αθλητισμός και Κοινωνική Προστασία Δήμου Αιγιαλείας» για το σχολικό έτος 2020-2021.

«Το ΝΠΔΔ Πολιτισμός, Παιδεία, Αθλητισμός και Κοινωνική Προστασία Δήμου Αιγιαλείας ενέταξε και φέτος τις δομές του: βρεφονηπιακούς –παιδικούς σταθμούς και κέντρα δημιουργικής απασχόλησης στο πρόγραμμα Εναρμόνιση Οικογενειακής και Επαγγελματικής Ζωής, δίδοντας τη δυνατότητα στις οικογένειες του δήμου μας να τύχουν των ευεργετικών διατάξεων παρέχοντας ταυτόχρονα υψηλού επιπέδου υπηρεσίες στα παιδιά μας μέσω του απαραίτητου και εξειδικευμένου προσωπικού» τονίζει ο πρόεδρος του ΝΠΔΔ κ΄.Παναγιώτης Ανδριόπουλος.

Η πλατφόρμα θα μείνει ανοιχτή έως την Τετάρτη 5 Αυγούστου και στις 12 Αυγούστου θα ανακοινωθούν τα προσωρινά αποτελέσματα με δικαίωμα ένστασης των ωφελούμενων από 13 έως 17 Αυγούστου. Ο τελικός πίνακας δικαιούχων Voucher θα αναρτηθεί στις 20 Αυγούστου ενώ πληροφορίες σχετικά με τα αποτελέσματα αντλείτε στην ιστοσελίδα eetaa.gr.

Οι Αιτήσεις συμμετοχής υποβάλλονται ΜΟΝΟ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΑ και στο πλαίσιο αυτό οι ενδιαφερόμενες μητέρες μπορούν να απευθύνονται στα γραφεία του Νομικού Προσώπου ««Πολιτισμός, Παιδεία, Αθλητισμός και Κοινωνική Προστασία Δήμου Αιγιαλείας» επί της Ν.Πλαστήρα 11 (ισόγειο) ή στο τηλ. 26910.26694 (εσωτερικό «5») καθώς και στην ηλεκτρονική διεύθυνση: npdd@aigialeia.gov.grN (αποστολή δικαιολογητικών σε μορφή αρχείων pdf).

Δικαίωμα συμμετοχής έχουν οι εργαζόμενες/οι (μισθωτές/οι ή αυτοαπασχολούμενες/οι) και οι άνεργες/οι.

Κριτήρια επιλογής είναι η οικογενειακή, οικονομική κατάσταση (οικογενειακό εισόδημα) και η κατάσταση απασχόλησης. Εξαιρούνται των ανωτέρω περιορισμών (ύψος οικογενειακού εισοδήματος, κατάσταση απασχόλησης και οικογενειακής κατάστασης) τα προς φιλοξενία ΑμεΑ.

Οι ενδιαφερόμενες/οι εφόσον επιλεγούν, λαμβάνουν «Αξία Τοποθέτησης» (voucher) προκειμένου οι ίδιες/οι να επιλέξουν το Φορέα/Δομή που επιθυμούν να φιλοξενηθεί το τέκνο τους.

*Οι Βρεφονηπιακοί – Παιδικοί Σταθμοί του Δήμου Αιγιαλείας είναι ενταγμένοι στο Πρόγραμμα ΕΣΠΑ «Εναρμόνιση Οικογενειακής και Επαγγελματικής Ζωής» και είναι οι εξής:

-Α’ & B’ Δημοτικός Παιδικός Σταθμός Αιγίου (Ρωμανιώλη 45)

-Γ΄Δημοτικός Παιδικός Σταθμός Αιγίου (Μυρτιά Αιγίου)

-Δ΄Δημοτικός Παιδικός Σταθμός Αιγίου (Αισχύλου 5)

-Δημοτικός Παιδικός Σταθμός Διακοπτού (Διακοπτό)

-Δημοτικός Παιδικός Σταθμός Ακράτας (Αγ.Γεωργίου- Ακράτα)

*Τα Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης (ΚΔΑΠ & ΚΔΑΠ ΜΕΑ) του ΝΠΔΔ αφορούν στην παροχή ΔΩΡΕΑΝ θέσεων φιλοξενίας και δημιουργικής απασχόλησης για παιδιά ηλικίας από 5 – 12 ετών στα πλαίσια του Προγράμματος ΕΣΠΑ «Εναρμόνιση Οικογενειακής και Επαγγελματικής Ζωής».

Οι οικογένειες που θα ενταχθούν στο πρόγραμμα θα έχουν τη δυνατότητα να απασχοληθούν κατά τη διάρκεια της ημέρας είτε εργασιακά, είτε να καλύψουν άλλες υποχρεώσεις-ανάγκες μιας και τα Κ.Δ.Α.Π. προσφέρουν τις υπηρεσίες τους από Δευτέρα έως Παρασκευή, απογευματινές ώρες 16:30 έως 20:30.

Τα ΚΔΑΠ που λειτουργούν μέσω του ΝΠΔΔ στο δήμο μας είναι τα εξής:

Α΄ΚΔΑΠ Αιγίου (Ρωμανιώλη 43 στο 2ο Δημοτικό Σχολείο Αιγίου).

Β΄ΚΔΑΠ Αιγίου (Στράβωνος 28 στο 3ο Δημοτικό Σχολείο Αιγίου)

Γ΄ΚΔΑΠ Αιγίου (Σταφιδάλωνα στο 7ο Δημοτικό Σχολείο Αιγίου)

ΚΔΑΠ Ακράτας (Λεωφόρος Αιγαίου 14α στο 2ο Δημοτικό Σχολείο Ακράτας)

ΚΔΑΠ Διακοπτού (το Δημοτικό Σχολείο Διακοπτού)

ΚΔΑΠ Συμπολιτείας (στο Δημοτικό Σχολείο Αβύθου)

ΚΔΑΠ – ΜΕΑ Αιγίου (στο 1ο Ειδικό Σχολείο Αιγίου- 10ο Δημοτικό Σχολείο Αιγίου)

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΚΑΙ ΕΓΓΡΑΦΕΣ ΣΤΙΣ ΔΟΜΕΣ: Στο ισόγειο του κτιρίου επί της οδού Ν.Πλαστήρα 11 όπου στεγάζονται οι υπηρεσίες του Νομικού Προσώπου «Πολιτισμός, Παιδεία, Αθλητισμός και Κοινωνική Προστασία Δήμου Αιγιαλείας». Δευτέρα έως Παρασκευή 9.00 -13.00

Τηλ. 26910.26694 (εσωτερικό «5»)

mail: npdd@aigialeia.gov.gr