Νέος Αρχιερατικός Επίτροπος Συμπολιτείας ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης π. Ανδρόνικος Τσαχρίδης

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Καλαβρύτων και Αιγιαλείας κ. Ιερώνυμος με απόφασή του προέβη στην τοποθέτηση νέου Αρχιερατικού Επιτρόπου Συμπολιτείας μετά την οικειοθελή παραίτηση του πρώην Αρχιερατικού Συμπολιτείας, Αιδεσιμολογιωτάτου Πρωτοπρεσβυτέρου π. Λεωνίδα Τσώνη, ο οποίος επί πολλά έτη εργάστηκε στην περιφέρεια αυτή κατά τρόπο υποδειγματικό, επιτελώντας τα καθήκοντά του με σοβαρότητα, υπευθυνότητα και αφοσίωση στην Τοπική μας Εκκλησία, κερδίζοντας έτσι επάξια τον σεβασμό και την αγάπη των ιερέων και των πιστών της περιοχής του.

Ο Ποιμενάρχης μας εκφράζει τις ευγνώμονες ευχαριστίες του προς τον π. Λεωνίδα και του εύχεται πατρικά κάθε ευλογία του Θεού για τη συνέχιση των ιερατικών του καθηκόντων από τη θέση του Προϊσταμένου του Ιερού Ναού Αγίου Σπυρίδωνος Ροδοδάφνης.

Νέος Αρχιερατικός Επίτροπος τοποθετήθηκε ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης π. Ανδρόνικος Τσαχρίδης. Γεννήθηκε στο Αίγιο το 1971. Μετά τίς εγκύκλιες σπουδές φοίτησε στο Εκκλησιαστικό Λύκειο Πατρών. Στην Ιερά Μονή Μεγάλου Σπηλαίου έλαβε το αγγελικό σχήμα. Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης πρώην Καλαβρύτων και Αιγιαλείας κ. Αμβρόσιος, συνεκτιμώντας τη βαθιά του πίστη, την προς την Ιεροσύνη κλήση του και το εκκλησιαστικό του ήθος τον χειροτόνησε διάκονο το 1993 και ένα χρόνο αργότερα πρεσβύτερο. Το οφίκιο του Αρχιμανδρίτη και το υπούργημα του πνευματικού πατέρα έλαβε το 2009.

Για εικοσιένα χρόνια υπηρετεί στον Ιερό Ναό Αγίου Βασιλείου Σελιανιτίκων με υποδειγματική προσήλωση στα ιερατικά του καθήκοντα και έχοντας κερδίσει τον σεβασμό του ποιμνίου του. Αφοσιωμένος με ζήλο στο λειτουργικό και ενοριακό του έργο, προσφέρει παράλληλα και σοβαρό φιλανθρωπικό έργο. Για πολλά χρόνια είχε την οργάνωση του Κοινωνικού Εστιατορίου της Ιεράς Μητροπόλεως «Το στέκι της Αγάπης».

Ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας, εκτιμώντας την πολυετή ιερατική και ποιμαντική του εμπειρία και την κοινωνική του προσφορά και καταξίωση τον ανέδειξε και τον διόρισε Αρχιερατικό Επίτροπο Συμπολιτείας.

Ολόθερμα του ευχόμαστε να έχει την ευλογία του Κυρίου και να επιτελεί με φώτιση και αγιασμό ψυχής τα νέα του καθήκοντα.

ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ