Μ.ΠΡΟ.Σ.Τ.Α.: Αντισυνταγματικός ο νόμος για την “κυβερνησιμότητα” δήμων και περιφερειών – Καλείται ο κ. Καλογερόπουλος να δηλώσει την αντίθεσή του

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΜΑΧΗΤΙΚΗΣ ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ ΤΗΣ ΑΙΓΙΑΛΕΙΑΣ(Μ.ΠΡΟ.Σ.Τ.Α.)

Ο πρόσφατος νόμος για την “κυβερνησιμότητα” δήμων και περιφερειών , εκτός από πρωτοφανής είναι και αντισυνταγματικός .

Ο λαός αποφάσισε με βάση την ισχύουσα νομοθεσία περί απλής αναλογικής (αν και δεν ήταν η γνήσια απλή αναλογική ) και όλοι οι συνδυασμοί και οι υποψήφιοι μπήκαν στην εκλογική διαδικασία γνωρίζοντας τις απαιτήσεις του νέου νόμου.

Όμως με τον πρόσφατο νόμο,το αποτέλεσμα των Αυτοδιοικητικών εκλογών ανατρέπεται και ακυρώνεται και αυτό συνιστά ασέβεια στην λαϊκή ετυμηγορία και εξαπάτηση των ψηφοφόρων.

Στον Δήμαρχο και κυρίως στην παντοδύναμη Οικονομική υπηρεσία μεταφέρεται σχεδόν όλη η λειτουργία του δήμου και το δημοτικό συμβούλιο θα μπορεί να προγραμματίζει μόνο εκδρομές!

Διατηρούνται όμως στον νέο νόμο όλες οι διατάξεις που θέλουν προσαρμογή των δήμων στις μνημονιακές ανάγκες ,να αντλούν δηλαδή τα έσοδά τους από τις τσέπες των δημοτών αφού η κρατική χρηματοδότηση εξανεμίζεται.
Ακόμα με το νέο νόμο ενθαρρύνεται η συναλλαγή στη βάση ανταλλαγής καρεκλών και αξιωμάτων με την θεμοθέτηση της σύμπραξης παρατάξεων «για τη διακυβέρνηση του δήμου» με κορμό την παράταξη του εκλεγμένου δημάρχου .

Καλείται ο νεοεκλεγείς δήμαρχος κος Καλογερόπουλος να δηλώσει την αντίθεσή του στον νέο νόμο σαν ένδειξη σεβασμού στην πρόσφατη ετυμηγορία των δημοτών του και σαν υποχρέωση σύμφωνα με τις προεκλογικές του δηλώσεις συμφωνίας με την απλή αναλογική και την συμμετοχή του σε εκδηλώσεις υπέρ της απλής αναλογικής του κυβερνώντος τότε κόμματος που τον στήριξε.

Έχει και την ευκαιρία να αποδείξει την αντίθεση του με τον νόμο με την άρνησή του να προχωρήσει στην σύμπραξη παρατάξεων όπως έχει δικαίωμα.

Επίσης καλούνται και οι άλλες παρατάξεις του νεοκλεγέντος δημοτικού συμβουλίου να δηλώσουν την αποδοκιμασία τους στον αντισυνταγματικό νόμο και την βούλησή τους για κατάργησή του