Μπονάνος: «Χρέος μας να ευαισθητοποιούμε την κοινωνία για την ισότητα  των φύλων”

«Χρέος μας να ευαισθητοποιούμε την κοινωνία για την ισότητα  των φύλων, τα ανθρώπινα δικαιώματα και την προστασία της ζωής και της αξιοπρέπειας»

 Η 25η Νοεμβρίου έχει καθιερωθεί ως Παγκόσμια Ημέρα Ενάντια στη βία κατά των Γυναικών με σκοπό να αναδείξει την παγκόσμια διάσταση της  έμφυλης βίας.  

Με αφορμή την ημέρα αυτή ο Αντιπεριφερειάρχης ΠΕ Αχαΐας και υπεύθυνος για θέματα δημόσιας υγείας Χαράλαμπος Μπονάνος δηλώνει : «Ο εγκλεισμός λόγω πανδημίας έφερε την έμφυλη βία στο προσκήνιο της επικαιρότητας με θλιβερά περιστατικά ενδοοικογενειακής βίας σε όλο τον κόσμο. Το πρόβλημα είναι πολύ-παραγοντικό, συνδέεται με τις παιδαγωγικές αξίες της κοινωνίας και της οικογένειας,  αλλά και με το οικονομικό-επαγγελματικό περιβάλλον, και πυροδοτεί φαινόμενα βίας σε όλο το κοινωνικό σύνολο. Επιθυμητή είναι η αναζήτηση ενδοοικογενειακής ειρήνης και αγάπης. Είναι χρέος μας να ενημερώνουμε συνεχώς και να ευαισθητοποιούμε την κοινωνία για τα θέματα της  ισότητας  των φύλων, τα ανθρώπινα δικαιώματα και την προστασία της ζωής και της αξιοπρέπειας»