Μουσείο Σταφίδας και Πολυχώρος Εκθέσεων-Εκδηλώσεων στην παραλία Αιγίου

Παραχώρηση ακινήτου από την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας στον Δήμο Αιγιαλείας

 

Στην παραχώρηση του ακινήτου στον περιβάλλοντα χώρο του παλιού Σταθμού του ΟΣΕ στην παραλία Αιγίου προχωρά, μετά από σχετική απόφαση της Οικονομικής της Επιτροπής, η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας προς τον Δήμο Αιγιαλείας, για τα επόμενα 30 χρόνια. Στόχος της παραχώρησης είναι η δυνατότητα εκ μέρους του Δήμου, εντός της προσεχούς πενταετίας, υποβολής πρότασης σε χρηματοδοτικό πρόγραμμα μέσω ευρωπαϊκών πόρων, ώστε ο χώρος να μετατραπεί σε Μουσείο Σταφίδας και παράλληλα σε Πολυχώρο Εκδηλώσεων και Εκθέσεων.

Η ιδιαίτερα ευχάριστη είδηση, που θα αλλάξει άρδην την εικόνα ενός σημείου που παραμένει σε εγκατάλειψη εδώ και πολλά χρόνια, ήρθε κατά τη διάρκεια της σύσκεψης εργασίας που πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι της Παρασκευής στο γραφείο του Δημάρχου Αιγιαλείας κ. Δημήτρη Καλογερόπουλου, παρόντων του αντιπεριφερειάρχη κ. Ανδρέα Φίλια, των αντιδημάρχων Αιγιαλείας κ.κ. Νίκου Καραΐσκου και Βασίλη Χριστόπουλου, του διευθυντή του Γραφείου του Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας κ. Γιάννη Μάκκα και του συνεργάτη του κ. Νεκτάριου Φαρμάκη κ. Χρήστου Μητρογιώργου.

Το ακίνητο είναι εμβαδού περίπου 1.500 τ.μ. και μετά την ολοκλήρωση του έργου, εκτός από το Μουσείο Σταφίδας, θα φιλοξενεί μεταξύ άλλων εκθέσεις προϊόντων από ντόπιες επιχειρήσεις, διοργανώσεις με ευρύ καλλιτεχνικό ενδιαφέρον, εκθέσεις έργων τέχνης κ.α.

Φανερά ικανοποιημένος από την όλη εξέλιξη, ο Δήμαρχος Αιγιαλείας κ. Δημήτρης Καλογερόπουλος εξέφρασε τις ευχαριστίες του προς την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας για την άριστη συνεργασία με τη δημοτική αρχή, καθώς το συγκεκριμένο ακίνητο θα αποτελέσει πραγματικό στολίδι για την παραλιακή ζώνη της πόλης του Αιγίου, με την ανάλογη διαμόρφωση και του εξωτερικού του χώρου.