Μνημόσυνο για την Καλαβρυτινή Μάνα

Αιώνια ευγνώμονες στις αλύγιστες γυναίκες των Καλαβρύτων

 

Το Σάββατο, 14 Αυγούστου 2021 και ώρα 9:00 το πρωί, θα τελεσθεί το καθιερωμένο ετήσιο Μνημόσυνο για την Καλαβρυτινή Μάνα, στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου στα Καλάβρυτα.

Αιώνια ευγνώμονες και πάντοτε παρόντες στην απότιση ελάχιστου φόρου τιμής στις ηρωίδες Καλαβρυτινές Μανάδες, που αν κι έζησαν μία ανείπωτη τραγωδία, αν και κήδεψαν τους άνανδρα εκτελεσμένους πατέρες, άντρες, γιους τους, αν και έθαψαν τα νιάτα τους, δεν λύγισαν, αγωνίστηκαν για να αναθρέψουν και να στηρίξουν τα παιδιά τους, να τους δώσουν ό,τι μπορούσαν για να σταθούν στα πόδια τους και να προοδεύσουν. Ο τιτάνιος αγώνας τους τελεσφόρησε!

Κύρια ομιλήτρια θα είναι η συμπατριώτισσά μας κ. Θεώνη (Νέλλη) Φεφέ, μέλος της Ένωσης Καλαβρυτινών Αθήνας, κόρη του αγαπητού συμπατριώτη και δασκάλου μας κ. Βασιλείου Φεφέ, η οποία θα εξάρει τον αγώνα και την προσφορά των Καλαβρυτινών γυναικών και θα καταθέσει βιώματα από την ηρωίδα γιαγιά της Θεώνη Φεφέ.

Το Μνημόσυνο οργανώνει ο Δήμος Καλαβρύτων, το Δημοτικό Μουσείο Καλαβρυτινού Ολοκαυτώματος και οι Ενώσεις Καλαβρυτινών Αθήνας και Θυμάτων Καλαβρυτινού Ολοκαυτώματος.