Με τις ωραιότερες αναμνήσεις από την επίσκεψη του Συλλόγου Κεφαλλήνων στον Πόρο.-

Πραγματοποιήθηκε η εκδρομή του Συλλόγου Κεφαλλήνων & Ιθακησίων Αιγιαλείας & Καλαβρύτων στον Πόρο το νησί της γαλήνης, της ρομαντζάδας και της ξενοιασιάς με τα νεοκλασικά σπίτια και τα γραφικά σοκάκια με τις πανέμορφες μπουκαβίλιες, την Κυριακή 3 Ιουλίου 2016. Συμμετείχαν πολλά μέλη και φίλοι του Συλλόγου καθώς και η Πολυφωνική Χορωδία Αιγιαλείας.

Έγινε επίσκεψη στην ιστορική Ιερά Μονή Ζωοδόχου Πηγής. Η Μονή ιδρύθηκε το 1720 από τον Μητροπολίτη Αθηνών Ιάκωβο Β΄. Το μοναστήρι περιτριγυρίζεται από ψηλά και ισχυρά τείχη, χωρίς ανοίγματα. Υπάρχει μόνο η κεντρική πύλη και οι πολεμίστρες. Στον ορθογώνιο περίβολο, βρίσκεται ο ναός, το καθολικό και οι οικογενειακοί τάφοι του Τομπάζη, του Ν. Αποστόλη και του Υδραίου ναυάρχου Αν. Μιαούλη. Στο ναό κυριαρχεί η απλότητα, χωρίς πολλές τοιχογραφίες.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει το πολύτιμο ξυλόγλυπτο τέμπλο που κατασκευάστηκε στην Καππαδοκία της Μ. Ασίας τον 17ο αιώνα, το ξυλόγλυπτο εικονοστάσι και ο επιβλητικός επισκοπικός θρόνος. Ο ναός είναι τύπου Βασιλικής με τρούλο και πυργοειδές κωδωνοστάσιο. Γενικά η κατασκευή είναι παράδειγμα νησιώτικης μοναστηριακής αρχιτεκτονικής.

Τη συνέχεια έγινε επίσκεψη στην πανέμορφη παραλία Ασκέλι όπου υπήρξε ελεύθερος χρόνος για μπάνιο, φαγητό.

Τη ξενάγηση έκανε η εμψυχώτρια της Ιονίου Βιβλιοθήκης Γωγώ Παπαφράγκου, τα δε μέλη της Πολυφωνικής Χορωδίας Αιγιαλείας ξεσήκωσαν τους συνεπιβάτες με τραγούδια του κεφιού.

Όλοι οι εκδρομείς έμειναν ιδιαίτερα ευχαριστημένοι από την ζεστή φιλοξενία του Συλλόγου.