Ενδιάμεσος σταθμός και το Αίγιο για τα «Ροζ Γιλέκα»

Υπερασπίζονται τα δικαιώματα των γυναικών

Με τη συμμετοχή της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας η δράση «Ροζ Γιλέκα»

 

Στη μοτο-πορεία, για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων των γυναικών συμμετείχε η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας. Πρόκειται για μια πρωτοβουλία που ανέλαβε η «ΓΕΦΥΡΑ Α.Ε.» για τη διάδοση του μηνύματος κατά της βίας και της κακοποίησης των γυναικών η οποία πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 13 Μαρτίου 2022σε συνεργασία με τις μοτοσικλετιστικές λέσχες Αχαΐας και Αιτωλοακαρνανίας.

Σημείο εκκίνησης ήταν το Αγρίνιο, με ενδιάμεσους σταθμούς το Μεσολόγγι, τη Ναύπακτο το Αίγιο και τελικό προορισμό την Πάτρα. Σε κάθε πόλη έγινε συνάντηση με τους Δημάρχους προκειμένου να υπογράψουν τη διακήρυξη «YOU TOO- Δεσμεύσου τώρα!» για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων των γυναικών. 

Στο Αγρίνιο χαιρετισμό εκ μέρους της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας Πρόεδρος της Περιφερειακής Επιτροπής Ισότητας, Αμαλία Βούλγαρη η οποία καλωσόρισε τις γυναίκες και τους άντρες μοτοσικλετιστές από τις πόλεις της Δυτικής Ελλάδας και σε δήλωσή της τόνισε ότι η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας στηρίζει κάθε πρωτοβουλία που έχει ως σκοπό την ενδυνάμωση των κοριτσιών και των γυναικών με απώτερο στόχο τα κορίτσια και οι γυναίκες να βρουν το θάρρος να μιλήσουν για οποιαδήποτε κακοποιητική συμπεριφορά μπορεί να βιώνουν. Ολοκλήρωσε μάλιστα την τοποθέτηση της με το σύνθημα της μοτοπορειας, «ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΑ ΚΟΡΙΤΣΙΑ». 

Αντιστοίχως στην Πάτρα, με σημείο συνάντησης την πλατεία Γεωργίου, η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας εκπροσωπήθηκε από τον Αντιπεριφερειάρχη Αχαΐας, Χαράλαμπο Μπονάνο, ο οποίος σε χαιρετισμό που απηύθυνεεπέκρινε τα φαινόμενα της έμφυλης βίας και της απαράδεκτης – βάναυσης συμπεριφοράς απέναντι στην γυναίκα και πρόσθεσε ότι στόχος της πρωτοβουλίας ήταν «να ευαισθητοποιηθούν οι φορείς και οι πολίτες απέναντι στο αυτονόητο, τον σεβασμό στο πρόσωπο της γυναίκας και της προστασίας της απέναντι στα εμετικά φαινόμενα της βίας λεκτικής και σωματικής».