Με Ευρωπαϊκή Πιστοποίηση το Ε.Κ.Α.ΜΕ.

Αρχή του Ε.Κ.Α.ΜΕ. ήταν πάντα η συνεχής βελτίωση και η ποιότητα παροχής υπηρεσιών στα άτομα με αναπηρίες. Ο Πρόεδρος του ΔΣ, κ. Θεόδωρος Στεφανίδης, με διαρκή και προσωπικό αγώνα, στηριζόμενος στη διαφάνεια, την υπευθυνότητα, την εφαρμογή των κανονισμών λειτουργίας και τη συνεχή εξέλιξη του χώρου, ξεκίνησε πριν αρκετά χρόνια, σε συνεργασία με το εκπαιδευτικό προσωπικό, να εμπλουτίζει το Ειδικό Κέντρο με κανόνες βασισμένους σε καινοτόμες και σύγχρονες ιδέες ώστε να γίνει πρότυπο τόσο Πανελλαδικά όσο και σε διεθνές επίπεδο. Όλη αυτή η προσπάθεια επισφραγίστηκε κατακτώντας την Ευρωπαϊκή Πιστοποίηση EQUASSAssurance(Ευρωπαϊκή Πιστοποίηση Ποιότητας στις Κοινωνικές Υπηρεσίες).  Το Ε.Κ.Α.ΜΕ./ΑμεΑ Αιγίου είναι το 1ο Ειδικό Κέντρο πιστοποιημένο με τη συγκεκριμένη πιστοποίηση στο Νομό Αχαΐας, το 2ο στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας και το 3ο Πανελλαδικά.

Όλα αυτά δεν θα μπορούσαν όμως να πραγματοποιηθούν χωρίς τον άψογο επαγγελματισμό όλου του εκπαιδευτικού προσωπικού και ειδικότερα της Υπεύθυνης Ποιότητας του Ειδικού Κέντρου Αγγελικής Αλεξανδροπούλου, η οποία κατάφερε να διεκπεραιώσει με απόλυτη επιτυχία το μεγαλύτερο όγκο απαραίτητων εγγράφων για την κατάκτηση της ευρωπαϊκής πιστοποίησης.  Εξωτερικοί Συνεργάτες και εθελοντές του Ε.Κ.Α.ΜΕ. απέδειξαν για ακόμα μια φορά ότι είναι στο πλευρό του χώρου. Συγκεκριμένα ο Πατήρ Δαμιανός Σταυρίδης, ο συνταξιούχος εκπαιδευτικός και θεατρολόγος κ. Κώστας Κλάγκος, η λογίστρια κα. Αγγελική Τσουκαλά και η κα. Δέσποινα Σκούντζου έδωσαν τις απαραίτητες πληροφορίες στην επιτροπή ελέγχου τουEQUASSκαι συμμετείχαν ενεργά ο καθένας με το δικό του μοναδικό τρόπο.

Η πιστοποίηση αυτή επισφραγίζει την άρτια λειτουργία του Κέντρου και την δικαίωση στους χρόνιους κόπους και αγώνες για ένα καινοτόμο ΕΚΑΜΕ.

Δέσμευση του Ε.Κ.Α.ΜΕ./ΑμεΑ Αιγίου είναι η συνεχής προσπάθεια καθώς και η “συνέπεια“, η “ευθύνη“, η “επιμέλεια“, η “αφοσίωση“, η “μεθοδικότητα“, και ο “ζήλος” για το καλύτερο παρόν και μέλλον των ατόμων με αναπηρίες.

Ο Πρόεδρος του ΕΚΑΜΕ κ. Στεφανίδης εκφράζει τις προσωπικές του ειλικρινείς και θερμές ευχαριστίες αρχικά στο Δ.Σ. του Συλλόγου που αποδέχτηκε την πρότασή του για έναρξη διαδικασιών πιστοποίησης, στην ομάδα εργασίας EQUASSκαι στο εκπαιδευτικό προσωπικό που εργάστηκαν ουσιαστικά, μεθοδικά και αποτελεσματικά, στους γονείς των εκπαιδευομένων καθώς και στους εξωτερικούς συνεργάτες  για την άψογη συνεργασία και τους εύχεται υγεία προσωπική και οικογενειακή, ευτυχία και επαγγελματική ανέλιξη.

Με εκτίμηση  Για το Δ.Σ.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ:  Στεφανίδης  Θεόδωρος

Η ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ: Κούσκουρη Βασιλική