Με απόφαση Καλογερόπουλου εντατικοποιούνται ακόμα περισσότερο τα μέτρα ασφαλείας στη λαϊκή αγορά του Αιγίου

Την τήρηση περισσότερο αυστηρών οδηγιών λειτουργίας της λαϊκής αγοράς του Σαββάτου στο Αίγιο και στο πλαίσιο  της εφαρμογής μέτρων προστασίας του κοινού από τη διάδοση του κορωνοϊού, αποφάσισε ο δήμαρχος Αιγιαλείας κ. Δημήτρης Καλογερόπουλος, μιας και η προσέλευση προβλέπεται αυξημένη. Έτσι, οι πάγκοι θα έχουν μεγαλύτερη απόσταση μεταξύ τους από τις προηγούμενες φορές, ενώ παρακαλούνται τόσο οι παραγωγοί-πωλητές όσο και οι καταναλωτές να τηρούν κατά γράμμα τις οδηγίες των ειδικών, κρατώντας αποστάσεις αλλά και λαμβάνοντας όλα τα προστατευτικά μέτρα (γάντια, μάσκες, αντισηπτικά).

«Όλα γίνονται για την ασφάλεια του κάθε δημότη ξεχωριστά και κατ’επέκτασιν της δημόσιας υγείας. Η συνέπεια και το αίσθημα ευθύνης που έχουμε ως τώρα επιδείξει, είχαν το ιδιαίτερα θετικό αποτέλεσμα του να μην υπάρχει μέχρι στιγμής κάποιο επιβεβαιωμένο κρούσμα στην περιοχή μας. Πρέπει να συνεχίσουμε την προσπάθεια, να αποφεύγουμε άσκοπες μετακινήσεις και συνωστισμό, να λαμβάνουμε όλα τα μέτρα προφύλαξης, για να επανέλθουμε γρήγορα στην κανονικότητα» υπογραμμίζει σε δηλώσεις του ο κ. Καλογερόπουλος.

Παράλληλα, ο δήμαρχος Αιγιαλείας εκφράζει την ικανοποίησή του για την άψογη συνεργασία του τόσο με την τοπική Αστυνομία, για τη συνεχή επιτήρηση υπαίθριων χώρων αλλά και καταστημάτων που παραμένουν ανοιχτά, στο πλαίσιο της διασφάλισης της υγείας των συμπολιτών. Στο πλαίσιο αυτό, πραγματοποιήθηκαν και συζητήσεις με τα ανώτερα στελέχη των τραπεζικών ιδρυμάτων της περιοχής αλλά και των σούπερ μάρκετ, με αντικείμενο την εφαρμογή των προβλεπόμενων μέτρων και με παράκληση εκ μέρους της δημοτικής αρχής να συνεχιστούν όλες οι προσπάθειες για το κοινό καλό, με το να τηρούνται αποστάσεις ασφαλείας εντός και εκτός των χώρων, σειρά προτεραιότητας κ.α..

 

Επαναλειτουργία  Λαϊκής Αγοράς Δήμου Αιγιαλείας το Σάββατο 18-4-2020

Το Σάββατο 18-4-2020 θα λειτουργήσει και πάλι η Λαϊκή Αγορά του Δήμου Αιγιαλείας κατά τον ίδιο επιτυχή έως τώρα τρόπο λειτουργίας της, λαμβάνοντας όλα τα  απαραίτητα μέτρα προστασίας που αφορούν στους πωλητές αλλά και τους συνδημότες τηρώντας τις σχετικές αποστάσεις καθώς και την αποφυγή συνωστισμού.

Η συμμετοχή των παραγωγών θα είναι και πάλι στο 50% ανά κατηγορία σύμφωνα με την κοινή Υπουργική απόφαση  Δ1α/ΓΠ.οικ. 23451/2020 – ΦΕΚ 1210/Β/7-4-2020.

Στην λαϊκή αγορά θα διατίθενται πλέον μόνο είδη διατροφικής αλυσίδας και όχι βιομηχανικά προϊόντα .

Οι παραγωγοί που θα δραστηριοποιηθούν πρέπει να λάβουν όλα τα μέτρα ατομικής  προστασίας καθώς και προστασίας των καταναλωτών (αντισηπτικά, γάντια, μάσκες και απόσταση από τους καταναλωτές δύο μέτρα).

Η απόσταση μεταξύ των πάγκων των πωλητών ορίζεται σε δέκα (10) περίπου μέτρα με τον ενδιάμεσο χώρο κενό-ελεύθερο από αντικείμενα.

Επισημαίνουμε ότι οι πωλητές θα πρέπει να έχουν μαζί τους ως οφείλουν τις χορηγηθείσες από τον Δήμο άδειες τους που αναγράφονται τα προϊόντα και οι ποσότητες πώλησης .

Οι πάγκοι δεν πρέπει σε καμιά περίπτωση να ξεπερνούν τα μέτρα της θέσης που τους έχει χορηγηθεί και που προβλέπονται από την κανονιστική του Δήμου Αιγιαλείας

Για τον έλεγχο της λειτουργίας θα μεριμνήσει το Αστυνομικό Τμήμα Αιγίου καθώς και υπάλληλοι του Δήμου Αιγιαλείας.