Μήνυμα Κατσανιώτη από το Αίγιο: «Η ιστορική μνήμη αποτελεί πολύτιμη διδαχή για το παρόν και το μέλλον»

 Στο Αίγιο βρέθηκε την Κυριακή 27 Νοεμβρίου 2022 ο Υφυπουργός Εξωτερικών και βουλευτής Αχαΐας, Ανδρέας Κατσανιώτης, ο οποίος παρέστη στην έναρξη λειτουργίας του Μουσείου «Ιάκωβος Τσούνης», το οποίο περιλαμβάνει εκθέματα εθνικού, θρησκευτικού και κοινωνικού χαρακτήρα, που αποτελούν δωρεά του μεγάλου Έλληνα ευεργέτη, Ιάκωβου Τσούνη.

Ο κ. Κατσανιώτης συνεχάρη τους συντελεστές για την άψογη έκθεση και τον όμορφο χώρο του μουσείου, υπογραμμίζοντας τη σημασία αξιοποίησης της ανεκτίμητης προσφοράς του ευπατρίδη Ιάκωβου Τσούνη προς την Αιγιάλεια. «Ο Ιάκωβος Τσούνης υπήρξε ένα μεγάλο παράδειγμα για όλους μας, ένας μεγάλος Έλληνας. Και ελπίζουμε το παράδειγμά του να ακολουθήσουν και πολλοί άλλοι» σημείωσε μεταξύ άλλων.
Νωρίτερα, ο κ. Κατσανιώτης παρέστη στην Αρχιερατική Θεία Λειτουργία, χοροστατούντος του Μητροπολίτη Καλαβρύτων και Αιγιαλείας κ.κ. Ιερώνυμου, στον Ιερό Ναό Αγίας Άννας – Αγ. Κωνσταντίνου και Ελένης στον Συνοικισμό, όπου είχε επίσης την ευκαιρία να παρακολουθήσει την εξαιρετική διάλεξη του Ομότιμου Καθηγητή του ΕΜΠ και Προέδρου της Οικουμενικής Ομοσπονδίας Κωνσταντινοπουλιτών, Νικόλαου Ουζούνογλου για την αποφυγή των λαθών που μπορούν να αποτρέψουν εθνικές τραγωδίες, όπως του 1922 και του 1974.

Ο κ. Κατσανιώτης εξέφρασε τα θερμά του συγχαρητήρια στην Ιερά Μητρόπολη Καλαβρύτων και Αιγιάλειας, τον Δήμο Αιγιάλειας και τον Πολιτιστικό Σύλλογο «Προποντίς», υπογραμμίζοντας ότι η ιστορική μνήμη αποτελεί πολύτιμη διδαχή για το παρόν και το μέλλον.

«Το παρελθόν μας διδάσκει: Ενότητα, δημοκρατία, ομοψυχία, πίστη στις δυνάμεις μας και στις δυνάμεις του τόπου μας, αποτελούν τα βασικά συστατικά μία ισχυρής Ελλάδας που δεν θα βιώσει νέες εθνικές απώλειες, αλλά θα καταγράφει μόνο επιτυχίες» δήλωσε ο κ. Κατσανιώτης μετά το τέλος της εκδήλωσης.