Μέτρα προστασίας των ιπποειδών σε συνθήκες καύσωνα

Η Δ/νση Κτηνιατρικής ενημερώνει τους κατόχους ιπποειδών της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας ότι, σύμφωνα με σχετική εγκύκλιο του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και ενόψει των ακραίων καιρικών συνθηκών που αναμένεται να επικρατήσουν στη χώρα μας με τον καύσωνα «Κλέων», τις ημέρες κατά τις οποίες επικρατούν θερμοκρασίες από 35οC έως 39οC υπό σκιά, τα ιπποειδή εργασίας δεν θα εργάζονται σε ώρες υψηλού θερμικού φορτίου, και ιδιαίτερα κατά τις ώρες από 12.00-17.00. Τις ημέρες ακραίου καύσωνα, με θερμοκρασία άνω των 39οC, απαγορεύεται η εργασία των ζώων καθ΄ όλη τη διάρκεια της ημέρας.

 Επίσης απαιτείται η ελεύθερη πρόσβαση των ζώων αυτών σε φυσική σκιά ή υπόστεγο και η ελεύθερη παροχή νερού κατά τη διάρκεια του 24ωρου, σύσταση που απευθύνεται σε όλους τους κατόχους και φροντιστές ζώων όλων των ειδών.

Σε ό,τι αφορά στη μεταφορά των ζώων, αυτή θα πρέπει να γίνεται υπό πλήρη προστασία στις ακραίες καιρικές συνθήκες και σύμφωνα με τις οδηγίες που έχουν δοθεί στους εγκεκριμένους μεταφορείς κατά την πρόσφατη εκπαίδευσή τους από τις Κτηνιατρικές Υπηρεσίες.