Μάρκου-Αναγνωστοπούλου: Πάγια έλλειψη καθηγητών στα Καλλιτεχνικά και Μουσικά Σχολεία  όλης της επικράτειας

Οι Βουλευτές Αχαΐας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Κώστας Μάρκου και Αθανασία (Σία) Αναγνωστοπούλου στο πλαίσιο άσκησης Κοινοβουλευτικού ελέγχου κατέθεσαν ως Αναφορά Υπόμνημα της Πανελλήνιας Ένωσης Γονέων Μουσικών και Καλλιτεχνικών Σχολείων και  Επιστολή του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του Καλλιτεχνικού Γυμνασίου Αθηνών- αμφότερα απευθυνόμενα  προς την αρμόδια  Υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων.  Θέμα αυτής: το ζήτημα της πάγιας έλλειψης καθηγητών στα Καλλιτεχνικά και Μουσικά Σχολεία όλης της επικράτειας. Η αναφορά συνυπογράφεται από  26 ακόμη Βουλευτές της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης.

Συνιστά αδιανόητη πραγματικότητα το γεγονός ότι λίγο πριν τις διακοπές των Χριστουγέννων, τα εκπαιδευτικά κενά, τόσο σε αντικείμενα γενικής εκπαίδευσης όσο και σε αντικείμενα καλλιτεχνικής είναι τεράστια. Οι μαθητές σε πολλά μουσικά και καλλιτεχνικά σχολεία στερούνται της διδασκαλίας υποχρεωτικών αλλά και επιλεγμένων καλλιτεχνικών μαθημάτων, όπως του ταμπουρά, του χορού και του κινηματογράφου, τουλάχιστον κατά το ήμισυ του σχολικού έτους. Ενδεικτικά, το Καλλιτεχνικό Γυμνάσιο Γέρακα, σήμερα, τρεις μήνες μετά την έναρξη της σχολικής χρονιάς, δεν έχει ακόμη δασκάλους χορού και κινηματογράφου!

Τέλος, οι Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ  μεταφέροντας τις ανησυχίες των γονέων, των εκπαιδευτικών και των λοιπών εργαζομένων στις σχολικές μονάδες κάλεσαν για πολλοστή φορά την κ. Κεραμέως να μεριμνήσει για τη λήψη ουσιαστικών μέτρων πρόληψης της διάδοσης του κορονοϊού και να ανακαλέσει τα ακατανόητα μέτρα, που ισχύουν επί του παρόντος.