Λαϊκή Συσπείρωση Αιγιάλειας: «Η Μητροπόλεως ένας στενός μονόδρομος με ζιγκ-ζαγκ, ένας «μονόδρομος  φίδι»

Από τη “Λαϊκή Συσπείρωση Αιγιάλειας” σχετικά με τις κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στο κέντρο της πόλης, την οδό Μητροπόλεως, εκδόθηκε η παρακάτω ανακοίνωση:

– “Η Δημοτική Αρχή αξιοποιώντας τις σύγχρονες  ανάγκες των εργαζομένων για  πεζόδρομους αναψυχής στο κέντρο των σύγχρονων πόλεων, και για να δείξει δήθεν έργο, πήρε απόφαση για κυκλοφοριακές ρυθμίσεις που  αφορούν την  μερική πεζοδρόμηση της οδού μητροπόλεως από την μελετοπούλων  μέχρι την ρωμανώλη .

Προβλέπει μόνο 3 μέτρα ελεύθερο χώρο για τους πεζούς. Δεν υπάρχει καμία αναφορά για την αναγκαιότητα διέλευσης μεγάλων πυροσβεστικών οχημάτων. Πρόκειται για εξυπηρέτηση εξάπλωσης τραπεζοκαθισμάτων, συγκεκριμένων καταστημάτων εστίασης. Μετά τις αντιδράσεις έκανε αναδίπλωση και αποφάσισε την εφαρμογή του μέτρου μόνο τα πρωινά.

Επίσης προβλέπει μονοδρόμηση, από την οδό Παναγιωτοπούλων μέχρι την Μελετοπούλου, πότε προς το δεξιό και πότε προς το αριστερό μέρος του δρόμου, με μοναδικό κριτήριο την εξυπηρέτηση εξάπλωσης των τραπεζοκαθισμάτων των καταστημάτων εστίασης, χωρίς και εδώ να αναφέρεται τίποτα για το πλάτος του δρόμου και την αναγκαιότητα διέλευσης πυροσβεστικών οχημάτων.  Δηλαδή θα έχουμε στο κέντρο της πόλης ένα στενό μονόδρομο με ζιγκ-ζαγκ, ένα  «μονόδρομο  φίδι»

Η ΛΑΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ  καταψήφισε την εισήγηση σαν «κυκλοφοριακά  μπαλώματα»  που αλλοιώνουν την εικόνα της πόλης, και παρότι αναφέρονται ότι είναι προσωρινά, θα δημιουργήσουν μελλοντικά  κεκτημένα.

Πρότεινε να οριοθετηθεί η συνέχεα του μονόδρομου της μητροπόλεως,  με αντικειμενικά όμως κριτήρια. Δηλαδή σε ευθεία γραμμή  πάνω στον  άξονα  του υπάρχοντος δρόμου, μέχρι την οδό Σολωμού, και με πλάτος δρόμου που να εξυπηρετεί τη διέλευση πυροσβεστικών οχημάτων.

Να εξασφαλιστεί  ελεύθερος χώρος για πεζούς, με την διεύρυνση των υπαρχόντων πεζοδρομίων όπως προβλέπει η μελέτη ανάπλασης της μητροπόλεως,  για την οποία δεν υπήρξαν αντιδράσεις.

Η οριστική λύση του κυκλοφοριακού στο κέντρο της πόλης θα δοθεί με τις σχετικές διαδικασίες πάνω σε μια μελλοντική  συγκοινωνιακή μελέτη με μοναδικό κριτήριο τις σύγχρονες ανάγκες των εργαζομένων για πεζοδρόμους αναψυχής πρασίνου και περιπάτου.

 

ΛΑΙΚΗ  ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ  ΑΙΓΙΑΛΕΙΑΣ