Λάμπης Παπαδόπουλος: “Εκπτώσεις στη σκιά της ακρίβειας – Στηρίζουμε την πόλη μας και τα καταστήματά της”

“Η µειωµένη τιµή σε λεµόνι και σταφίδα έχουν αντίκτυπο στην τοπική οικονοµία. Μόνο από την µαύρη κορινθιακή σταφίδα υπολογίζεται ότι λείπουν πάνω από 10 εκ. ευρώ AΠΟ ΤΗΝ ΑΓΟΡΑ ΤΗΣ ΑΙΓΙΑΛΕΙΑΣ την σεζόν 21/22”

 

Ξεκινούν σήμερα οι εκπτώσεις οι οποίες θα διαρκέσουν έως 31 Αυγούστου. Ο δραστήριος Πρόεδρος του Εµπορικού Συλλόγου Αιγιάλειας και Αντιπρόεδρος του ΟΕΕΣΠ κ. Λάµπης Παπαδόπουλος µιλώντας στον “ΤΥΠΟ ΤΗΣ ΑΙΓΙΑΛΕΙΑΣ” δεν κρύβει τον προβληµατισµό του για την εκπτωτική περίοδο, καθώς αυτές πραγµατοποιούνται στη σκιά της ακρίβειας, µε το συνεχόµενο φόβο και της πανδηµίας. Ο κ. Παπαδόπουλος αναφέρει:

  “Τη ∆ευτέρα ξεκινούν οι καλοκαιρινές εκπτώσεις που έρχονται να τις  επισκιάσουν οι αυξηµένοι λογαριασµοί ρεύµατος, η ακρίβεια στα  καύσιµα  και η γενικότερη ακρίβεια στα είδη πρώτης ανάγκης µε το συνεχόµενο φόβο της πανδηµίας. Όλα αυτά έχουν δηµιουργήσει ένα αρνητικό µείγµα που χτυπά κυρίως την ψυχολογία των καταναλωτών. 

Ένα ακόµα µεγαλο πρόβληµα είναι και η µειωµένη τιµή των δύο βασικών αγροτικών προϊόντων, των λεµονιών και της µαύρης σταφίδας. Μόνο από την Μαύρη Κορινθιακή σταφίδα υπολογίζεται ότι λείπουν πάνω από 10 εκ. ευρώ από την αγορά της Αιγιάλειας την σεζόν 21/22. Όλα αυτά έχουν ως φυσικό επακόλουθο να  αποτυπωθούν στο αρνητικό πρόσηµο των τζίρων  των τοπικών καταστηµάτων. Πρόκειται για µια αρνητική συγκυρία που  ξεκίνησε από την αρχή της πανδηµίας, χωρίς να ξεχνούµε τη δεκαετή κρίση που βιώσαµε όλοι οι επαγγελµατίες στο πετσί µας και συνεχίζεται από την αρχή της χρονιάς, µε αποκορύφωµα τους λογαριασµούς ρεύµατος και  τη ρήτρα αναπροσαρµογής που ήταν το κερασάκι στην τούρτα. 

Εµείς ως Oµοσπονδία Πελοποννήσου ΟΕΕΣΠ όπου έχω την τιµή να διατελώ Αντιπρόεδρος, αλλά και µέσω  της ΕΣΕΕ  όπου είµαι εκλέκτορας και φυσικά ως Πρόεδρος του Εµπορικού Συλλόγου Αιγιαλείας, έχουµε κρούσει τον κώδωνα του κινδύνου προς την κυβέρνηση για την άσχηµη κατάσταση που βιώνει το λιανέµποριο και οι µικρές επιχειρήσεις, τα συνεχή λουκέτα και το φόβο πως οι πολυεθνικές θα αντικαταστήσουν τις οικογενειακές επιχειρήσεις και τον κόπο µιας ζωής καθώς δε βλέπουµε ουσιαστική στήριξη. 

Μέσα σε όλο αυτό το δυσοίωνο  κλίµα έρχονται οι εκπτώσεις που φυσικά θα δώσουν µια ανάσα, αλλά δεν είναι ικανές να ανακάµψουν την τοπική αγορά και οικονοµία”.

Έτοιµα τα καταστήµατά µας!

Σε σχετική ερώτηση του “Τ.” εάν τα καταστήµατα της Αιγιάλειας είναι πανέτοιµα να δεχθούν τους καταναλωτές µε “γενναίες” εκπτώσεις και ποιότητα ο κ. Παπαδόπουλος αναφέρει:

“Τα καταστήµατά µας είναι καθόλα έτοιµα µε εξαιρετικές εκπτώσεις, που θα κυµαίνονται  από 30% έως και 60%, µεγάλη ποικιλία σε προϊόντα  και φυσικά ευφάνταστες βιτρίνες που προσελκύουν τον καταναλωτή. Το χαµόγελο και η εξυπηρέτηση είναι το Α και το Ω για την προώθηση και πώληση των προϊόντων και φυσικά δεν λείπουν από κανέναν επαγγελµατία.

Παρά την κρίση και τις όποιες δυσκολίες τα καταστήµατά µας φηµίζονται για την ποιότητά τους και τις καλές τιµές και φυσικά δεν έχουν να ζηλέψουν σε τίποτα τις βιτρίνες µεγαλουπόλεων. Γι΄ αυτό και θυµίζουµε στους συµπολίτες µας πως ψωνίζουµε από την πόλη µας. Στηρίζουµε την πόλη µας και τα καταστήµατά της για τον επιπρόσθετο λόγο πως τα χρήµατα θα επιστρέψουν και πάλι σε εµάς. Όσο πιο πολύ το κατανοήσουµε, τόσο δυσκολότερα θα στρεφόµαστε σε γειτονικές αγορές”.

∆ιακοπές στην Αιγιάλεια και εκπτώσεις

Ο κ. Παπαδόπουλος τονίζει ότι ενόψει της θερινής σεζόν και της άφιξης επισκεπτών στην Αιγιάλεια, στις πανέµορφες παραλίες µας, οι εκπτώσεις αποτελούν µια καλή ευκαιρία για την τοπική αγορά και αναφέρει: 

“Το καλοκαίρι είναι εδώ και τα καταστήµατά της Αιγιάλειας µπορούν να ικανοποιήσουν όλα τα γούστα.  Μόνοι µας µπορούµε να διαφηµίσουµε την πόλη µας και οι εκπτώσεις είναι ένας ακόµα τρόπος να προσελκύσουµε καταναλωτές όχι µόνο από την Αιγιάλεια αλλά και τουρίστες που έρχονται για να απολαύσουν τη θάλασσα, το βουνό, τους αρχαιολογικούς χώρους  και τις οµορφιές της περιοχής  µας και φυσικά τις µεγάλες εκπτώσεις των

Φρόσω και Μαρία Στιβαχτοπούλου

καταστηµάτων µας σε όλα µας τα είδη. Και µην ξεχνάµε ότι στηρίζοντας τα µικρά µαγαζιά του τόπου µας, τα χρήµατα ξαναγυρίζουν πάλι σε εµάς!!!”

 

ΦΡΟΣΩ ΚΑΙ ΜΑΡΙΑ ΣΤΙΒΑΧΤΟΠΟΥΛΟΥ

Από την έντυπη έκδοση “ΤΥΠΟΣ ΤΗΣ ΑΙΓΙΑΛΕΙΑΣ”