Κώστας Σπηλιόπουλος: “Η Αιγιάλεια δεν μπορεί να περιμένει άλλο!”

ΣΤΟΧΟΣ ΜΑΣ Η “ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ” ΤΟΥ ∆ΗΜΟΥ

∆ΙΑΘΕΤΟΥΜΕ ΟΜΑ∆Α, ΓΝΩΣΗ, ΕΜΠΕΙΡΙΑ ΚΑΙ ΙΚΑΝΟΤΗΤΑ  ΓΙΑ ΝΑ ΥΛΟΠΟΙΗΣΟΥΜΕ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΜΑΣ

 

Ανάµεσα σε φίλους, ψηφοφόρους και υποψηφίους δηµοτικούς συµβούλους, ο Κώστας Σπηλιόπουλος εγκαινίασε την Τρίτη το βράδυ το εκλογικό του κέντρο στην «καρδιά» της οδού Μητροπόλεως, παραπλεύρως του Αρχοντικού “Παναγιωτόπουλου”.

Ο υποψήφιος ∆ήµαρχος Αιγιάλειας, γνώστης όλων των θεµάτων που ταλανίζουν τον τόπο µας, ανέλυσε τις θέσεις της παράταξής του, όπου στόχο έχουν, όπως χαρακτηριστικά τόνισε την «Αναγέννηση της Αιγιάλειας» που µπορεί να υλοποιηθεί µε τη γνώση, την εµπειρία και την ικανότητα – που όπως υποστήριξε – διακρίνει την οµάδα του. Ο υποψήφιος ∆ήµαρχος µεταξύ άλλων ανέφερε:

«Η Αιγιάλεια δεν µπορεί να περιµένει άλλο. Και δεν είναι θέµα χρόνου. Η κακή διαχείριση δηµιουργεί προβλήµατα όχι µόνο στο σήµερα, αλλά και στην προοπτική ενός καλύτερου αύριο. Γιατί οι λάθος αποφάσεις του σήµερα θέτουν σε κίνδυνο τον πλούτο που έχουµε και τη συνοχή των ανθρώπων µας. Πέρασε λίγο περισσότερο από ενάµισης µήνας, 13 Αυγούστου, στο λιµάνι που ανακοινώσαµε το πρόγραµµά µας και το δηµοσιοποιήσαµε παντού. Πρόγραµµα καινοτόµο, ολοκληρωµένο βασισµένο σε νέες τεχνολογίες. Σήµερα αποτελεί θέµα συζήτησης παντού µε πολύ θετικά σχόλια».

Πρόγραµµα ολοκληρωµένο και υλοποιήσιµο

Ο Κώστας Σπηλιόπουλος είναι ο πρώτος που δηµοσιοποίησε το πρόγραµµά του και όπως ο ίδιος ανέφερε, ακόµα κανένας άλλος συνδυασµός δεν το έχει κάνει. Αναφερόµενος στο πρόγραµµά του στάθηκε σε δύο σηµεία λέγοντας ότι: 

Α. Το πρόγραµµα του συνδυασµού είναι το σχέδιο που χρειάζεται ο τόπος για να γίνει προορισµός και να προοδεύσει.

Β. Ο ίδιος και η οµάδα του έχουν τη γνώση, την εµπειρία και την ικανότητα να το υλοποιήσουν.

Στις 8 Οκτώβρη αποφασίζουµε για τα επόµενα 5 χρόνια!

Στην οµιλία του ο κ. Σπηλιόπουλος, ανέφερε ότι στις 8 Οκτώβρη αποφασίζουµε για τα επόµενα 5 χρόνια, ενώ έθεσε τα παρακάτω διλήµµατα αναφέροντας:

– «Θέλουµε να συνεχίσουν να µας διοικούν αυτοί που αποδείχθηκαν ανίκανοι, αλαζόνες, λαϊκιστές έχοντας βασική επιδίωξη τη δηµιουργία πελετειακού συστήµατος ∆ήµου, κατώτεροι της εµπιστοσύνης των πολιτών;

Θέλουµε αυτούς, χωρίς ισχυρή βούληση, χωρίς γνώση, χωρίς δυνατότητες, που θέλουν µόνο τη νοµή της εξουσίας;

Ή θέλουµε ικανούς µε γνώση, σχέδιο, σοβαρότητα, καθαριότητα και ρεαλισµό χωρίς εξουσιοµανία και χωρίς άλλου είδους επιδιώξεις για να οδηγήσουν το ∆ήµο στην Ανάπτυξη; Η απάντηση θα είναι κρίσιµη και θα καθορίσει την πορεία του δήµου µας τα επόµενα χρόνια στο µέλλον».

“Πυρά” Σπηλιόπουλου προς Καλογερόπουλο και αντιπολίτευση!

Ο επικεφαλής της παράταξης “Αιγιαλεια Προορισµός» αναφέρθηκε και στους υπόλοιπους υποψηφίους λέγοντας:

– «Ο κ. Καλογερόπουλος έχει ένα σύνθηµα: Κοίταξε το σήµερα/θυµήσου το χθες/ Ψήφισε για το αύριο. Προφανώς θέλει να µας πει ότι έλυσε το πρόβληµα των σκουπιδιών. Είναι όµως έτσι; Το πρόβληµα των σκουπιδιών έχει πάντα πίσω τον κ. Καλογερόπουλο. 

Μας παροτρύνει να θυµηθούµε το χθες. Ανατρέχουµε, λοιπόν, στο πρόγραµµά του το 2019. Τι µας έλεγε: για την ένταξη στο εργοστάσιο σκουπιδιών, για τη βελτίωση του αγροτικού δικτύου, για καθαρό και φθηνό νερό, για την αντικατάσταση του πεπαλαιωµένου δικτύου, για τη δηµιουργία χωροταξικού σχεδιασµού, για την ορθολογική διαχείριση των οικονοµικών του δήµου µε διαφάνεια και λογοδοσία. Για το ΤΕΙ και την ίδρυση νέων σχολών, για την ακτοπλοϊκή σύνδεση Αιγίου – Φωκίδας κλπ. κλπ. Αξίζει να τα αναζητήσετε. 

Και ελάτε στο σήµερα και κοιτάξτε γύρω σας. Ουδεµία σχέση µε αυτά που έλεγε τότε, πλήρης αποτυχία, πλήρης αντιστοιχία εξαγγελιών και πραγµατικότητας. Άγνοια, συστηµατική παραπλάνηση. Ο καθένας βγάζει τα δικά του συµπεράσµατα.

Κάποιοι άλλοι µας λένε η Αιγιάλεια γυρίζει σελίδα, η Αιγιάλεια αλλάζει. Η Αιγιάλεια να σηκώσει επιτέλους ανάστηµα. Αλήθεια, γιατί αυτοί ως αξιωµατική αντιπολίτευση στο δήµο δεν σηκώνουν ανάστηµα για το ΤΕΙ, τη σταφίδα και άλλα πολλά;

Αλήθεια πώς θα γυρίσει σελίδα, όπως λένε, η Αιγιάλεια χωρίς σχέδιο και γνώση; Ή µήπως, όπως λένε, η καταγραφή, η συζήτηση, η στοχοθεσία για την επίτευξη του καλύτερου δυνατού αποτελέσµατος για την Αιγιάλεια αποτελεί σχέδιο και πρόγραµµα που δίνει προοπτική ανάπτυξης και προόδου; ΑΣΦΑΛΩΣ ΚΑΙ ∆ΕΝ ∆ΙΝΕΙ. Ας τα αξιολογήσουµε όλα αυτά για το τι θα ψηφίσουµε αύριο.

Τα έργα ανήκουν στο λαό

«Τα έργα δεν έχουν πατρότητα» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Σπηλιόπουλος αναφερόµενος στην πλατεία και το αποχετευτικό. «Τα έργα ανήκουν στο λαό. Έχουν ιστορία. Άλλος τα οραµατίζεται. Άλλος τα δηµοπρατεί. Άλλος τα εγκαινιάζει. Έργα για το λαό ανήκουν στον Λαό. Όµως για να είµαστε δίκαιοι το µεγάλο έργο του αποχετευτικού ξεκίνησε επί δηµαρχίας Στάθη Θεοδωρακόπουλου”.

Ο τ. ∆ήµαρχος Αιγιάλειας κ. Στάθης Θεοδωρακόπουλος στηρίζει την υποψηφιότητα του κ. Σπηλιόπουλου και παραβρέθηκε στα εγκαίνια του εκλογικού κέντρου.

Η εξέλιξη του ∆ήµου θα επιτευχθεί  γύρω από την έννοια της ΑΞΙΑΣ!

Μεγάλη βαρύτητα έδωσε ο Κώστας Σπηλιόπουλος στην έννοια της λέξης ΑΞΙΑ. Όπως υπογράµµισε: «Έχουµε το προνόµιο να ζούµε σε προικισµένο τόπο, µε εναλλαγές τοπίου, παραλίες, όµορφα χωριά, προϊόντα, πολιτισµό, αξιοθέατα, ανθρώπους. Όλα αυτά περιέχουν µεγάλη αξία. Εµείς αναγνωρίζουµε τις αξίες αυτές και από το συνδυασµό τους προκύπτει το σχέδιό µας και το πρόγραµµά µας.

Βλέπουµε µεγάλη ΑΞΙΑ:

– Στην παραλιακή Ζώνη του Αιγίου

– Στο Ιστορικό Κέντρο.

– Στην Ανατολική Αιγιάλεια

– Στα προϊόντά µας (σταφίδα κ.α.)

– Στον πολιτισµό µας (Οινοξένεια – Φεστιβάλ – Αθλητισµός)

– Στη δηµοτική ανεκµετάλλευτη περιουσία (Χαρτοποιΐα – ΠΕΣ – Καµάρες Μιχαλακοπούλειο).

– Στο υδάτινο δυναµικό του δήµου µας – Στο ανθρώπινο δυναµικό των δηµιουργών, τους πνευµατικούς ανθρώπους, τους αθλητές, τους επιστήµονες, τη νέα γενιά. – Στην Γεωγραφική µας θέση µε τα δίκτυα. – Στο περιβάλλον που ζούµε. – Στους νέους. Ανανέωση µε νέες αντιλήψεις, γνώσεις, δυνατότητες. Ανοίγουµε το δρόµο σε αυτούς”.

Κλείνοντας ο κ. Σπηλιόπουλος ανέφερε: –“Είµαστε αισιόδοξοι. Μένουν 20 περίπου µέρες, θα πάµε το µήνυµα ΜΑΖΙ σε εσάς σε κάθε σπίτι. Έχω απέναντί σας  µια υποχρέωση και µια δέσµευση: Να κάνουµε το ∆ήµο µας προορισµό µε ∆υνατότητες ∆ηµιουργίας για όλους. Θέλουµε µία Αιγιάλεια που µας κάνει περήφανους, γιατί µπορούµε και µας αξίζει. Μπορούµε µαζί να κάνουµε το ∆ήµο µας να µας δίνει Ελπίδα για το µέλλον. Έχουµε την υποχρέωση να παραδώσουµε στα παιδιά µας µία Αιγιάλεια καλύτερη πιο όµορφη, πιο νοικοκυρεµένη. Κυρίως όµως ανεπτυγµένη για να κρατάει τα παιδιά της στον τόπο της”.

Από την εφημερίδα “ΤΥΠΟΣ ΤΗΣ ΑΙΓΙΑΛΕΙΑΣ”

ΦΡΟΣΩ ΣΤΙΒΑΧΤΟΠΟΥΛΟΥ – ΣΤΑΥΡΙΔΗ

ΦΩΤΟ: ΣΤΑΥΡΟΣ ΣΤΑΥΡΙΔΗΣ

« από 3 »