Κρούσματα covid σε μαθητές της Αιγιάλειας – Πραγματοποιήθηκαν απολυμάνσεις στα σχολικά συγκροτήματα

Συνεχής είναι η προσπάθεια προφύλαξης της σχολικής κοινότητας από πλευράς Δήμου Αιγιαλείας, που συμβάλει με κάθε μέσο ώστε να ανακοπεί στο βαθμό του εφικτού η διασπορά του κορωνοϊου.

Στο πλαίσιο αυτό την Παρασκευή 14 Μαϊου δε θα πραγματοποιηθούν μαθήματα στο 2ο Γυμνάσιο Αιγίου προκειμένου να προχωρήσει απολύμανση στο σύνολο του σχολικού συγκροτήματος μιας και το απόγευμα της Πέμπτης η διευθύντρια του σχολείου ενημερώθηκε για δύο μαθητές θετικούς σε κορωνοϊο.

Εξάλλου την Πέμπτη 13 Μαϊου πραγματοποιήθηκε απολύμανση στο σύνολο των εγκαταστάσεων του 1ου Δημοτικού Σχολείου Αιγίου, του Δημοτικού Σχολείου Διακοπτού, του 4ου Γυμνασίου Αιγίου και του 1ου ΓΕΛ Αιγίου.

-Σε ότι αφορά το 1ο Δημοτικό Αιγίου και το Δημοτικό Διακοπτού υπήρξε ενημέρωση πως τα self tests βγήκαν θετικά για ένα παιδί σε κάθε σχολείο. Οι χώροι των σχολικών συγκροτημάτων απολυμάνθηκαν και τα σχολεία θα λειτουργήσουν κανονικά την Παρασκευή 14 Μαΐου.

-Στο 4ο Γυμνάσιο θυμίζουμε ότι υπήρξε ενημέρωση για κρούσμα σε μαθητή το μεσημέρι της Τετάρτης και στο πλαίσιο αυτό την Πέμπτη δεν πραγματοποιήθηκαν μαθήματα ώστε να γίνει απολύμανση στους χώρους του σχολείου. Την Παρασκευή το σχολείο θα λειτουργήσει κανονικά εκτός του τμήματος όπου υπήρξε κρούσμα, όπου τα μαθήματα θα γίνουν με τηλεκπαίδευση.

-Στην περίπτωση του 1ου ΓΕΛ  την Πέμπτη, λίγο μετά την έναρξη των μαθημάτων υπήρξε ενημέρωση από γονέα για θετικό κρούσμα προς στον διευθυντή του σχολείου. Μετά την ενημέρωση του διευθυντή κινήθηκαν από την πλευρά μας όλες οι διαδικασίες και ήδη το σχολείο απολυμάνθηκε στο σύνολό του την Πέμπτη ώστε την Παρασκευή να πραγματοποιηθούν κανονικά τα μαθήματα πλην του τμήματος όπου υπήρξε το κρούσμα όπου θα γίνουν μαθήματα μέσω τηλεκπαίδευσης την Παρασκευή.