Κοινοβουλευτική αναφορά ΣΥΡΙΖΑ με θέμα: “Κλείσιμο 25 καταστημάτων της τράπεζας Eurobank”

Κοινοβουλευτική αναφορά με πρωτοβουλία των βουλευτών Αχαΐας ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Σίας Αναγνωστοπούλου και Κώστα Μάρκου, κατέθεσαν 25
βουλευτές της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης προς τους Υπουργούς Οικονομικών και Ανάπτυξης και Επενδύσεων,  σχετικά με την ανακοίνωση και το δελτίο τύπου του συλλόγου εργαζομένων Eurobank Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου με θέμα: «Κλείσιμο 25 καταστημάτων της τράπεζας Eurobank».

Η τράπεζα Eurobank πρόσφατα ανακοίνωσε το κλείσιμο 25 καταστημάτων, συγκεκριμένα: 6 καταστήματα στην Αττική, 3 στο νομό Θεσσαλονίκης και 16 στην Περιφέρεια εκ των οποίων είναι το κατάστημα στο Νομό Αχαΐας, στην Κάτω Αχαΐα.

Σύμφωνα με τις ανακοινώσεις του συλλόγου, ο στόχος της Τράπεζας για επίτευξη κερδών για τους μετόχους μετά από μια δεκαετία κρίσης και εν μέσω της πανδημίας, ωθεί τη διοίκηση στην μείωση του λειτουργικού κόστους ακόμα πέρα και από αυτά που ορίζουν τα πλάνα αναδιάρθρωσης. Η διοίκηση της Τράπεζας πρέπει να αντιληφθεί τις σημαντικές επιπτώσεις στις οικονομίες των τοπικών κοινωνιών καθώς και στην ποιότητα εξυπηρέτησης της πελατείας, αφού το 30% της πελατείας αδυνατεί να χρησιμοποιήσει τα εναλλακτικά δίκτυα εξυπηρέτησης.

Οι Εργαζόμενοι και οι τοπικές κοινωνίες ζητούν από την Τράπεζα να μην προχωρήσει στην περαιτέρω συρρίκνωση του Δικτύου καταστημάτων. Οι τράπεζες οφείλουν να υλοποιήσουν σχέδια ανάπτυξης, να στηρίξουν και να χρηματοδοτήσουν την εθνική μας οικονομία και ιδιαίτερα δε την περιφέρεια. Τα αρμόδια Υπουργεία οφείλουν να στηρίξουν τους εργαζόμενους αλλά και τις ανάγκες των τοπικών κοινωνιών.