Κλειστές όλες οι ιδιωτικές επιχειρήσεις στις 26 Ιανουαρίου, ημέρα τοπικής Εθνικής Εορτής

Κλειστές  τελικά θα είναι όλες οι ιδιωτικές επιχειρήσεις στις 26 Ιανουαρίου, ημέρα τοπικής Εθνικής Εορτής, μετά από Προεδρικό Διάταγμα για την Μυστική Συνέλευση της Βοστίτσας και την συμβολή της στην απαρχή της Ελληνικής Επανάστασης. Αυτό επισημαίνει ο Εμπορικός και Εισαγωγικός Σύλλογος Αιγιάλειας σε ανακοίνωσή του και αναφέρει:

-Τα πανό μέσα στη βροχή, οι διαμαρτυρίες του Εμπορικού Συλλόγου έξω από τις πολυεθνικές και φυσικά οι δεκάδες επιστολές στους αρμόδιους φορείς, σε Υπουργεία,  Περιφέρεια σε αρμόδια και αναρμόδια τμήματα, τμηματάρχες, διευθυντές και προϊσταμένους απέδωσαν καρπούς.

Πέρυσι βρεθήκαμε στη δυσάρεστη θέση να διαμαρτυρηθούμε μέσα σε καταρρακτώδη βροχή έξω από πολυεθνική στο Αίγιο, που δε σεβάστηκε την ημέρα και λειτούργησε σαν οποιαδήποτε καθημερινή, δημιουργώντας συνθήκες αθέμιτου ανταγωνισμού στα κλειστά μαγαζιά μας.

Ξεκινήσαμε της 26/01/21 το βράδυ έναν αγώνα δρόμου, απευθυνθήκαμε  σε πολλές υπηρεσίες, όπου άλλοτε βρήκαμε κλειστές τις πόρτες, άλλοτε οι αρμόδιοι δήλωναν αναρμόδιοι και άλλοτε δεν ήξερε κανείς τίποτα.

Καταφέραμε όμως τελικά και κάναμε πράξη το αυτονόητο, να εορταστεί η μεγάλη αυτή ημέρα όπως της αρμόζει, με το σύνολο της αγοράς κλειστό , τιμώντας με αυτό τον τρόπο την ιστορία  μας και τις αξίες που μας δίδαξαν οι πρόγονοι μας”.

O Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου σε δηλώσεις του αναφέρει:

Μετά τη δεύτερη επανεκλογή μου το θέμα αυτό ήθελα διακαώς να λυθεί. Η συγκεκριμένη πολυεθνική αλυσίδα ξένων συμφερόντων δεν σεβάστηκε ούτε μια φορά την αναγνωρισμένη με Προεδρικό Διάταγμα τοπική αργία του τόπου μας. Δεν σεβάστηκε την επίσκεψη Υπουργών, Υφυπουργών , Περιφερειάρχη , Αντιπεριφερειάρχη, Βουλευτών, Πολιτειακής και Θρησκευτικής ηγεσίας,  τοπικών και μη παραγόντων, εκατοντάδων αναβιωτών φουστανελοφόρων που έρχονται από όλη την Ελλάδα για να τιμήσουν και να παρελάσουν στην  γιορτή μας. Δεν σεβάστηκε τους χιλιάδες πολίτες της Αιγιάλειας και τέλος δεν σεβάστηκε τον ιστορικό Εμπορικό μας Σύλλογο που έβγαζε ανακοίνωση για κλειστά καταστήματα.  Η αλήθεια είναι πως αν δεν το καταφέρναμε θα πρότεινα φέτος σε όλη την αγορά να πράξει κατά συνείδηση.  Δεν θα  επιτρέπαμε και δεν θα επιτρέψουμε σε καμία πολυεθνική να λειτουργεί εις βάρος του λιανεμπορίου και των μικρών συναδέλφων μου. Ευτυχώς κάτι τέτοιο δεν έγινε πράξη .

Ειδική μνεία θέλω να κάνω στον Πρόεδρο του Εργατικού Κέντρου Πάνο Γεωργόπουλο που στήριξε αυτό το αίτημα και βοήθησε στην επιτυχή έκβασή του με τις ενέργειες και τις παρεμβάσεις του.

Άξιοι ευχαριστίας είναι όλοι οι αρμόδιοι φορείς ,οι υπηρεσίες και τα Υπουργεία για τις απαντήσεις τους. Τέλος σημαντικότατο ρόλο και ευχαριστώ προσωπικά, διαδραμάτισε και το τμήμα Εμπορίου της Περιφέρειας,οι ευγενέστατοι υπάλληλοι και ο Προϊστάμενος Διεύθυνσης Ανάπτυξης ΠΕ καθώς ο Αντιπεριφερειάρχη μας κ. Χαράλαμπος Μπονάνος που έβαλε και την τελική υπογραφή.  

Έτσι μέσα σε όλη αυτή την περίοδο της αβεβαιότητας ,του φόβου και της ανασφάλειας, θα μπορέσει όλη η Αιγιάλεια να γιορτάσει ένα Εθνικό ιστορικό γεγονός που μας γεμίζει τιμή και υπερηφάνεια και που πρέπει να γίνει πλέον Πανελλαδικά γνωστό και να καταστεί η περιοχή μας πόλος έλξης χιλιάδων επισκεπτών Ελλήνων και ξένων που θα συμμετέχουν σε εβδομαδιαίες τουλάχιστον εορταστικές εκδηλώσεις , δρώμενα και αναβιώσεις τιμής και μνήμης!

ΜΙΛΑΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΑΡΧΗ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗΣ ΤΟΥ ¨’21 ΠΟΥ ΞΕΚΙΝΗΣΕ ΕΔΩ, ΣΤΗΝ ΒΟΣΤΙΤΣΑ ΜΑΣ !!!”