Κικίλιας: Στις 15 Απριλίου θα δούμε εάν είναι αποτελεσματικά τα μέτρα

Στις 15 Απριλίου θα έχουμε μια εικόνα σχετικά με το αν τα μέτρα που ληφθεί για τον κορωνοϊό – από το κλείσιμο των σχολείων ως την απαγόρευση κυκλοφορίας – έχουν αποδώσει, όπως τόνισε κατά τη διάρκεια τηλεοπτικής του συνέντευξης ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας.

«Καταλαβαίνω ότι αυτό εμπεριέχει υπομονή και πειθαρχία, αλλά κανένας πιστεύω δεν θέλει να διακινδυνεύσει την υγεία του ίδιου και της οικογένειά του» τόνισε ο υπουργός Υγείας, μιλώντας στον ΣΚΑΪ.

Σχολιάζοντας την έως τώρα πορεία της εξάπλωσης του ιού, ο κ. Κικίλιας τόνισε πως η χώρα μας βρίσκεται εντός της καμπύλης –δηλαδή η νόσος επεκτείνεται, ωστόσο αυτό γίνεται με τέτοιο ρυθμό που επιτρέπει στα νοσοκομεία και στο δημόσιο σύστημα υγείας να ανταποκρίνεται.

Την ίδια ώρα, ο υπουργός Υγείας προειδοποίησε ότι ο Απρίλιος είναι «πάρα πολύ κρίσιμος» μήνας και δεν πρέπει να υπάρξει καμία χαλάρωση.

«Είναι πάρα πολύ εύκολο να πάμε σε σενάρια καταστροφής αν δεν καταλάβουμε ότι πρέπει να μείνουμε σπίτι μας» τόνισε ο κ. Κικίλιας, και συμπλήρωσε: «Να μην χαλαρώσει κανείς».