Κηρύχθηκαν σε κατάσταση Έκτακτης Ανάγκης οι Κοινότητες Ελεκίστρας, Σουλίου, Ζήριας, Καμαρών, Λόγγου, Δροσιάς και Σκιαδά της Π.Ε. Αχαΐας

Τις αποφάσεις κήρυξης των πυρόπληκτων περιοχών της Περιφερειακής Ενότητας Αχαΐας σε κατάσταση Έκτακτης Ανάγκης υπέγραψε ο Γενικός Γραμματέας Πολιτικής Προστασίας, Βασίλης Παπαγεωργίου.

Πρόκειται για τις Κοινότητες Ελεκίστρας και Σουλίου του Δήμου Πατρέων, τις Κοινότητες Ζήριας και Καμαρών της Δημοτικής Ενότητας Ερινεού και Λόγγου της Δημοτικής Ενότητας Συμπολιτείας του Δήμου Αιγιάλειας και τις Κοινότητες Δροσιάς και Σκιαδά της Δημοτικής Ενότητας Τριταίας του Δήμου Ερυμάνθου.

Η κήρυξη σε κατάσταση Έκτακτης Ανάγκης Πολιτικής Προστασίας που εισηγήθηκε η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας μετά από σχετικό αίτημα των Δήμων αποσκοπεί στην αντιμετώπιση των εκτάκτων αναγκών και τη διαχείριση των συνεπειών που προέκυψαν από τις καταστροφικές δασικές πυρκαγιές που εκδηλώθηκαν στις 28 και 31 Ιουλίου 2021 στις πιο πάνω περιοχές. Η κατάσταση Έκτακτης Ανάγκης έχει ισχύ έξι μηνών από την ημερομηνία εκδήλωσης των πυρκαγιών.