Κατσανιώτης: Παραμένουμε στο πλευρό των ομογενών μας

Ο Υφυπουργός Εξωτερικών Ανδρέας Κατσανιώτης υποδέχθηκε στην Αθήνα 50 Έλληνες και Κύπριους πολίτες οι οποίοι απεγκλωβίστηκαν από τις εμπόλεμες περιοχές της Ουκρανίας.
Πρόκειται για άτομα που βρίσκονταν στην Οδησσό και το Κίεβο και συμμετείχαν στις πρώτες επιχειρήσεις απεγκλωβισμού που οργάνωσαν τα Υπουργεία Εξωτερικών της Ελλάδας και της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Η επιχείρηση αναπτυχθηκε σε δύο στάδια με το αρχικό να περιλαμβάνει την οδική μεταφορά των ατόμων από την Ουκρανία στο Βουκουρέστι της Ρουμανίας και από εκεί την μεταφορά τους στο Διεθνές Αεροδρόμιο «Ελ. Βενιζέλος» με εδική ναυλωμένη πτήση.

Ο Υφυπουργός Εξωτερικών Ανδρέας Κατσανιώτης δήλωσε σχετικά: «Με μεγάλη ανακούφιση υποδεχόμαστε σήμερα, εδώ στην Αθήνα, μια ομάδα 50 πολιτών της Ελλάδας και της Κυπριακής Δημοκρατίας, καθώς και μέλη των οικογενειών τους, που επαναπατρίζονται με ειδικά ναυλωμένη πτήση από το Βουκουρέστι.

Οι άνθρωποι αυτοί απεγκλωβίστηκαν από την Οδησσό και το Κίεβο, σε χθεσινές επιχειρήσεις, οι οποίες ολοκληρώθηκαν επιτυχώς, σε συνεννόηση μεταξύ των Υπουργείων Εξωτερικών Ελλάδας και Κύπρου». Παράλληλά, ανέφερε πως «οι Προξενικές μας Αρχές στη Μαριούπολη και Οδησσό, οι οποίες βρίσκονται στις εστίες του Ελληνισμού της Ουκρανίας, παραμένουν στο πλευρό των ομογενών μας, παραθέτοντας κάθε απαραίτητη στήριξη».