Κατασχέθηκαν 109 δενδρύλλια κάνναβης και δέκα περίπου κιλά της ίδιας ναρκωτικής ουσίας

Συνελήφθη στον Ερύμανθο 64χρονος καλλιεργητής ναρκωτικών

Ο δράστης καλλιεργούσε τα δενδρύλλια σε ειδικά διαμορφωμένη δασική περιοχή και σε υδροπονική – εσωτερική καλλιέργεια σε οικία του

Η Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Δυτικής Ελλάδας υπενθυμίζει για τα ναρκωτικά : « Μείνε μακριά »

Συνελήφθη, χθες (9-7-2017) το βράδυ, στην Πάτρα, από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών, ένας 64χρονος ημεδαπός σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία για εμπορία, καλλιέργεια και κατοχή ναρκωτικών.

Η σύλληψη του δράστη είναι αποτέλεσμα συντονισμένης αστυνομικής επιχείρησης η οποία σχεδιάστηκε και υλοποιήθηκε από τους αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών.

Ειδικότερα, οι αστυνομικοί εντόπισαν σε δασική περιοχή στον Ερύμανθο, έναν ειδικά διαμορφωμένο χώρο, όπου ο δράστης καλλιεργούσε οργανωμένη φυτεία κάνναβης αποτελούμενη από σαράντα δενδρύλλια.

Σημειώνεται ότι, ο 64χρονος συνελήφθη, επ αυτοφώρω, μέσα στον χώρο της φυτείας, τη στιγμή που καλλιεργούσε και πότιζε τα φυτά, ενώ επιπλέον κατασχέθηκαν λάστιχα ποτίσματος και μια πλαστική δεξαμενή χωρητικότητας (200) λίτρων, στην οποία αποθήκευε νερό.

Σε έρευνες που ακολούθησαν, παρουσία δικαστικού λειτουργού, σε οικίες του δράστη σε χωριό του Ερυμάνθου, οι αστυνομικοί βρήκαν και κατέσχεσαν 9.811 γραμμάρια κάνναβης αποθηκευμένα σε έντεκα συσκευασίες και εξήντα εννέα επιπλέον αποξηραμένα δενδρύλλια κάνναβης, υδροπονικής – εσωτερικής καλλιέργειας και μια ηλεκτρονική ζυγαριά.

Επίσης στο χώρο του εργαστηρίου εσωτερικής – υδροπονικης καλλιέργειας βρέθηκε και κατασχέθηκε κατάλληλος εξοπλισμός αποτελούμενος από :

 ένα ηλεκτρικό αφυγραντήρα μεγάλων διαστάσεων,
 μονωτικό ανακλαστικό υλικό,
 ένα μοτέρ και δύο σωλήνες εξαερισμού,
 δύο επαγγελματικοί ανεμιστήρες,
 ένας ηλεκτρικός προβολέας,
 πέντε μετασχηματιστές ρεύματος,
 δύο πάνελ – ανακλαστήρες,
 τρεις βάσεις για λαμπτήρες
 δώδεκα λαμπτήρες μεγάλης ισχύος και.
 είκοσι επτά πλαστικές γλάστρες.

Από την προανάκριση που ενήργησαν οι αστυνομικοί του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Πατρών, προέκυψε ότι ο προαναφερόμενος εξοπλισμός είχε χρησιμοποιηθεί από τον δράστη για την υδροπονική καλλιέργεια των εξήντα εννέα αποξηραμένων δενδρυλλίων κάνναβης.
Η Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Δυτικής Ελλάδας συμβουλεύει τους συμπολίτες μας και ιδιαίτερα τους νέους να μείνουν μακριά από τις εξαρτησιογόνες ουσίες υπενθυμίζοντας τους το πρόσφατο σποτ της Ελληνικής Αστυνομίας, για την παγκόσμια ημέρα κατά των ναρκωτικών, στο οποίο πρωταγωνιστεί ο αστυνομικός σκύλος – ανιχνευτής ναρκωτικών, «Κάλιμαν» συστήνοντας μας να μείνουμε μακριά από τα ναρκωτικά.
Σχετικό link από τον λογαριασμό της Ελληνικής Αστυνομίας στο facebook :
• https :// www . facebook . com / hellenicpolice / videos /317487762023111/? hc _ ref = NEWSFEED

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Πατρών ενώ το συνολικό παράνομο περιουσιακό όφελος το οποίο θα αποκόμιζε από την εμπορία των ναρκωτικών ξεπερνά τις (90.000) ευρώ.

Την προανάκριση  και τις έρευνες ενήργησε το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών