Κατασκήνωση «Το Όραμα»: Τελετή λήξης Α΄περιόδου αγοριών

Το απόγευμα της Παρασκευής, 15ης Ιουλίου 2022, ολοκληρώθηκε με εξαιρετική επιτυχία η πρώτη Κατασκηνωτική περίοδος, για τα αγόρια της Ιεράς Μητροπόλεως Καλαβρύτων και Αιγιαλείας, στις εγκαταστάσεις του Διεθνούς Κέντρου Φιλοξενίας «Το Όραμα», στα Καλάβρυτα.

Στη φυσική και πνευματική αυτή «όαση» της Ιεράς Μητροπόλεώς μας -της οποίας εμπνευστής υπήρξε ο Σεβασμιώτατος Γέροντάς μας από Καλαβρύτων και Αιγιαλείας κ. Αμβρόσιος, και άξιος συνεχιστής του οράματός του ο Σεπτός Ποιμενάρχης μας κ. Ιερώνυμος- φιλοξενήθηκαν για ακόμη μία χρονιά πενήντα νεαροί κατασκηνωτές, οι οποίοι κατά τη διάρκεια της διαμονής τους έζησαν αλησμόνητες στιγμές ομαδικής ζωής και συλλογικής δράσης, συμμετέχοντας σε παιχνίδια, πρωταθλήματα, διαγωνισμούς γνώσεων, μουσικές βραδιές και πνευματικές ομιλίες.

 

Με την ευλογία, τη διαρκή μέριμνα και το ιδιαίτερο ενδιαφέρον του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου μας και υπό την επίβλεψη και διακριτική καθοδήγηση του Αρχηγού, των υπευθύνων Ομαδαρχών και των στελεχών, τα παιδιά είχαν την ευκαιρία να δεχτούν ωφέλιμα πνευματικά μηνύματα, να γευτούν τη χαρά της συνεργατικής δημιουργίας, να ψυχαγωγηθούν γνήσια και εποικοδομητικά, να αποκτήσουν μοναδικές πνευματικές εμπειρίες και να συμμετάσχουν στη μυστηριακή ζωή της Αγίας μας Εκκλησίας.

Την άρτια και άψογη οργάνωση της πρώτης Κατασκηνωτικής περιόδου, η οποία είχε ως κεντρικό θέμα: «Κατασκήνωση-Καταφύγιο Αγάπης», επισφράγισε η εξαιρετικά επιτυχημένη εορτή λήξης, την οποία ευλόγησε και λάμπρυνε με την παρουσία του ο ίδιος ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Ιερώνυμος, πλαισιούμενος από τον Καθηγούμενο της Ιεράς Μονής Μεγάλου Σπηλαίου Πανοσιολογιώτατο Αρχιμανδρίτη π. Καλλίνικο Αποστολόπουλο, τον Καθηγούμενο της Ιεράς Μονής Αγίας Λαύρας Πανοσιολογιώτατο Αρχιμανδρίτη π. Ευσέβιο Σπανό, τον Γενικό Αρχιερατικό Επίτροπο Καλαβρύτων Πρωτοπρεσβύτερο π. Κωνσταντίνο Μητρόπουλο, τον Αρχιερατικό Καλαβρύτων Πρωτοπρεσβύτερο π. Χρήστο Μπίρμπα και Κληρικούς της καθ’ ημάς Μητροπόλεως, παρουσία, βεβαίως, των γονέων και κηδεμόνων των παιδιών. Κατά τη διάρκεια του πλούσιου και επιμελημένου δίωρου προγράμματος της τελετής λήξης, οι νεαροί κατασκηνωτές απέδωσαν μέσα από δρώμενα, τραγούδια χορούς, ατομικά και ομαδικά αθλήματα όλα, όσα αφομοίωσαν κατά την παραμονή τους στην κατασκήνωση, με την παιδική αθωότητα και πρωτοτυπία, που συναρπάζουν μικρούς και μεγάλους.

Στο τέλος της εκδήλωσης ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας συνεχάρη και ευχαρίστησε θερμά όλους τους συντελεστές και ιδιαιτέρως τον Πρωτοπρεσβύτερο π. Αθανάσιο Λιακόπουλο, Αρχηγό της Κατασκηνωτικής περιόδου, ο οποίος με την ανεξάντλητη αγάπη του για τη νεότητα και την πολύχρονη εμπειρία του διεκπεραίωσε επιτυχημένα και αποτελεσματικά το πρόγραμμα, αποδίδοντας καλλίκαρπο και εποικοδομητικό  έργο.

Εν συνεχεία, ο Σεβασμιώτατος επαίνεσε και όλα τα στελέχη (Ομαδάρχες και Βοηθούς Ομαδαρχών) της κατασκήνωσης, που εργάστηκαν εθελοντικά με ένθερμο ζήλο, θυσιάζοντας τον προσωπικό πολύτιμο χρόνο τους, ήτοι τους: Πρωτοπρεσβύτερο π. Λουκά Τσούλη, Δαμιανό Γ. Σταυρίδη, Αιμίλιο Τζούδα, Κων/να Πορετσάνου, Αναστάσιο Αναστασόπουλο, Αλέξιο Χαρδαλούπα, Παναγιώτη Λουκόπουλο, Δημήτριο Ζήσιμο, Νικόλαο Τρωγιάννο, Γεώργιο και Ανδρέα Φειδάκη, Νικόλαο Ταρσινό, Ιωάννη Μουρκάκη, Ηλία Ρόζο, Χρήστο Γιαννόπουλο, Δημήτριο Λιακόπουλο, καθώς και τους παλαιούς Ομαδάρχες: Λουκά Τσουρέκη, Γεώργιο Μπαχά, Δαμιανό Στ. Σταυρίδη, Στέφανο Σγουραδίτη και Ηλία Τσουρούτη και, φυσικά, τους νεαρούς κατασκηνωτές για τη συμπεριφορά τους και την άψογη συνεργασία τους σε όλες τις δραστηριότητες.

Κατακλείοντας, ο Σεβασμιώτατος κάλεσε τους κατασκηνωτές «να εφαρμόσουν και στην καθημερινή τους ζωή τις αρχές, τις αξίες και τα διδάγματα, που αποκόμισαν από την κατασκήνωση», ενώ, απευθυνόμενος στους γονείς, τους επαίνεσε για την επιλογή τους να εμπιστευθούν τα παιδιά τους στην Εκκλησία. Δεν παρέλειψε, βεβαίως, να αποδώσει το οφειλόμενο μερίδιο ευχαριστιών στις κυρίες, που ανέλαβαν τη διατροφή των παιδιών, στους γονείς, που πρόσφεραν εκλεκτά εδέσματα κατά την αποχαιρετιστήρια τελετή, καθώς και στους εξής χορηγούς για την ευγενική προσφορά τους: Ι.Μ. Μεγάλου Σπηλαίου, Ι.Μ. Αγίας Λαύρας, Αρτοποιείο «Άρτος και ζύμη» Αλιμπινίσης ΑΒΕ Χαλκίδα, Αύρα, Δούσκας Γεώργιος, Μουστής Ο.Ε., Π.Ε.Σ., Μαναβική Μίλτος Αλεξόπουλος-Πλάτανος Αιγιαλείας, S/M Βασιλόπουλος, Σκλαβενίτης, Μarket In, Nestle Πατρών, Αρτοποιείο Ξυνός, π. Δημήτριος Ταρσινός.

Μετά το πέρας της όμορφης τελετής ο Σεπτός Ποιμενάρχης μας κ. Ιερώνυμος απένειμε μετάλλια στους νέους που διακρίθηκαν στα αθλήματα και πρόσφερε βιβλία και αναμνηστικά δώρα σε όλα τα παιδιά. Όλα τα στελέχη και οι νέοι που συμμετείχαν στην κατασκηνωτική ζωή ανανέωσαν το ραντεβού τους όχι μόνο για το επόμενο καλοκαίρι, αλλά και για τον ερχόμενο χειμώνα, στο πλαίσιο της Κατηχητικής, αλλά και της ευρύτερης Νεανικής Κίνησης της Ιεράς Μητροπόλεώς μας, στην οποία όλοι καλούνται να συμμετάσχουν.

Τέλος, η Ιερά Μητρόπολή μας ευχαρίστως ενημερώνει τον ευσεβή λαό της ότι την Τετάρτη, 20 Ιουλίου ε.έ. αρχίζει η λειτουργία της δεύτερης Κατασκηνωτικής περιόδου κοριτσιών, η οποία θα διαρκέσει μέχρι και την Κυριακή,  31η Ιουλίου, στο «Διεθνές Κέντρο Φιλοξενίας Νέων “ΤΟ ΟΡΑΜΑ”», στα Καλάβρυτα.

Εκεί θα φιλοξενηθούν πενήντα νεαρές κατασκηνώτριες, οι οποίες, υπό την εποπτεία των Υπευθύνων: του Αρχιερατικού Επιτρόπου Βοστίτσης Πρωτοπρεσβυτέρου π. Βασιλείου Πετρόπουλου και της Πρεσβυτέρας αυτού κ. Παναγιώτας Μιχαλίτση, Φιλολόγου, καθώς και την διακριτική καθοδήγηση των Συμβούλων και Ομαδαρχισσών τους, θα έχουν την ευκαιρία και τη δυνατότητα να γνωρίσουν την ομαδική ζωή και τη συλλογικότητα, να ψυχαγωγηθούν, να καλλιεργηθούν πνευματικά και να συμμετάσχουν στη μυστηριακή ζωή της Αγίας μας Εκκλησίας.